Acasă Bani & Afaceri Mai multe zile de concediu la stat

Mai multe zile de concediu la stat

Angajaţii din companiile private beneficiază de mai puţine zile de concediu decât cei din instituţiile de stat, potrivit unui studiu efectuat, în perioada 1-15 septembrie, de Mednet Marketing Research Center şi revista Primm – Asigurări&Pensii.

Sondajele efectuate în cadrul studiului arată că angajaţii companiilor private beneficiază de mai puţin de 21 de zile de concediu pe an, în timp ce persoanele care lucrează în instituţii de stat au vacanţe de până la 30 de zile pe an. Potrivit studiului, aproape 70% din bucureşteni şi peste 72% din angajaţii din marile oraşe ale ţării au fost în concediu, în 2008.

Pe de altă parte, aproape 15% din bucureşteni nu vor merge în concediu anul acesta. Aceştia sunt, în general, angajaţi ai unor companii private, cu studii medii, venituri mai mici de 1.500 de lei pe lună şi cu vârsta de peste 45 de ani. În restul ţării, 12,4% din angajaţi au declarat că nu vor merge în concediu anul acesta, ei fiind preponderent angajaţi ai unor instituţii de stat, cu studii medii, cu venituri sub 1.000 de lei şi cu vârsta de peste 55 de ani.

Studiul despre concediile românilor a fost efectuat pe un eşantion de 374 de angajaţi din Bucureşti şi 388 din marile oraşe, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

Exit mobile version