7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBuluceală pentru vacanţele de lux

Buluceală pentru vacanţele de lux

Românii s-au grăbit în număr neaşteptat de mare să achiziţioneze vacanţe de lux pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Peste 5.000 de turişti români au contractat pentru sărbătorile de iarnă pachete turistice de lux, de peste 2.000 de euro de persoană, a declarat consultantul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

De asemenea, acesta a precizat că din ce în ce mai mulţi români pleacă în călătorii de lux, destinaţiile exotice fiind cele mai vizate. Anul acesta, peste de 10.000 de turişti români au plecat în croaziere de lux. Conform reprezentantului ANAT, piaţa turismului exotic creşte an de an cu 30-40%, pentru unii turoperatori, acest nivel fiind chiar mai mare. „Românii au început să se orienteze şi către destinaţiile exotice, dublându-se în fiecare an numărul solicitărilor în acest sens. Principalul motiv pentru care turiştii au început să călătorească şi în aceste locuri este puterea de cumpărare din ce în ce mai mare a românilor“, a menţionat Tatiana Bulubică, directorul de marketing al unei agenţii de turism.

Potrivit agenţiilor membre ANAT, cele mai solicitate destinaţii exotice sunt insulele Maldive, Mauritius, Bora Bora, Bali, Mexic, Thailanda şi Kenya. De asemenea, românii au început
să-şi îndrepte atenţia şi către destinaţii mai puţin obişnuite, cum ar fi Laponia, loc foarte solicitat de sărbătorile de iarnă.

În ceea ce priveşte tarifele pentru pachetele turistice de lux, acestea pornesc de la 2.000 de euro şi pot ajunge la 10.000 de euro, uneori şi peste, a spus Bădulescu, „însă o medie a costului cu un astfel de pachet se situează undeva la 3.500 de euro“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS