Acasă Bani & Afaceri Preşedintele Camerei de Comerţ, din nou pe tuşă

Preşedintele Camerei de Comerţ, din nou pe tuşă

Constantin Răducănoiu este suspendat din funcţie pentru a doua oară în şase luni. De data aceasta, stă pe „banca de rezervă“, până la soluţionarea procesului pe fond.

Războiul dintre preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie „Oltenia“ (CCIO), Constantin Răducănoiu, de la SC Parc Turism, şi pretendentul la acelaşi fotoliu, Ioan Vigaru, de la Mercur SA, a continuat în instanţă, cu o „bătălie“ marcată în favoarea lui Vigaru. Acesta a cerut judecătoarei suspendarea noii conduceri a CCIO şi organizarea de noi alegeri, invocând faptul că alegerea preşedintelui Camerei nu s-a realizat în condiţii tocmai legale. Zilele trecute, Tribunalul Dolj a respins un recurs al lui Răducănoiu (PSD) la o ordonanţă prezidenţială, introdusă de Vigaru (perceput în mediul de afaceri drept omul lui Dinel Staicu). Instanţa a dispus că „se suspendă punerea în aplicare a executării hotărârii Adunării Generale a Reprezentanţilor din CCIO privind alegerea SC Parc Turism în conducerea CCIO“. „Acest lucru înseamnă că domnul Răducănoiu nu mai poate semna acte în numele Camerei până când se va încheia procesul pe fond“, susţine Ioan Vigaru. „Nu a câştigat nimeni. În definitiv, am pierdut o luptă, dar războiul continuă. Dacă voi pierde, mă voi întoarce la popor“, a precizat, pentru GdS, Constantin Răducănoiu. În locul lui, actele emise de CCIO sunt semnate de unul dintre vicepreşedinţii Camerei, Radu Hurezeanu, de la SC Helco. Practic, Răducănoiu se află la a doua suspendare din funcţie de la numirea sa şi până acum, adică de pe 3 aprilie 2008. Acesta va rămâne în situaţia de faţă până când se încheie procesul pe fond. Perioada poate fi chiar mai mare de un an, la ritmul în care se soluţionează cauzele în justiţie. Amintim că disputa între cei doi pretendenţi la fotoliul de preşedinte al CCIO a început în urmă cu şase luni, la alegerile de la entitatea amintită, când numărul de voturi obţinute de Răducănoiu, după o şedinţă-maraton de 12 ore, era la limita stabilită de legislaţie şi de normele interne ale Camerei de Comerţ. Un singur vot, acordat de comisia de numărare în favoarea lui Răducănoiu, a aprins „războiul“ dintre cei doi.

Sfătuit să demisioneze

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, instituţie acţionar unic al SC Parc Turism SA, Ion Prioteasa (şi preşedinte al PSD Dolj), a declarat, pentru GdS, că îl va sfătui pe preşedintele-suspendat al CCIO să renunţe la funcţie prin demisie, dar să participe din nou la alegeri. „Domnul Răducănoiu este reprezentantul consiliului judeţean la Camera de Comerţ şi e normal să-mi susţin omul. O să am o discuţie cu dânsul şi o să-l sfătuiesc să-şi dea demisia, pentru a se organiza din nou alegeri, ca să fie reconfirmat în funcţie“. Prioteasa a adăugat că acest proces nu reprezintă altceva decât o „bulversare a activităţii Camerei şi a mediului de afaceri“.

Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”
Exit mobile version