10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPlăţile prin programul SAPARD au fost reluate

Plăţile prin programul SAPARD au fost reluate

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a primit confirmarea din partea Fondului Naţional din cadrul Ministerului Finanţelor privind reluarea plăţilor pentru proiectele SAPARD, aflate în derulare, a declarat Cornelia Mihai, secretar de stat în MADR. Potrivit acesteia, Fondul Naţional a solicitat APDRP respectarea unor condiţii legate de verificarea de către Agenţia de Plăţi a tuturor cererilor de plată aflate în sistem, conform noilor manuale de procedură consolidată. „De azi (ieri- n.r.) începem reverificarea şi autorizarea de cereri“, a precizat secretarul de stat în cadrul MADR.
Plăţile prin Programul SAPARD au fost suspendate după o misiune de audit a Comisiei Europene, care a avut loc în prima jumătate a lunii iunie. Aceasta făcea parte din procedura de monitorizare, pe care serviciile CE o efectuează anual, şi a avut rolul de a face recomandări privind îmbunătăţirea sistemului de implementare a programului. Recomandările Comisiei Europene au vizat în primul rând întărirea sistemului de control legat de autorizarea plăţilor către beneficiarii finali ai fondurilor SAPARD.
România trebuie să mai primească de la UE, în cadrul Programului SAPARD, 200 de milioane de euro, pentru care verificările se vor face după noile proceduri.
În urmă cu aproximativ două săptămâni, Laszlo Klarik, directorul general al APDRP, agenţie care gestionează fondurile SAPARD în România, şi-a dat demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII