17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriQueen, o afacere din impuls

Queen, o afacere din impuls

S-a trezit într-o dimineaţă cu gândul să-şi deschidă un restaurant. A găsit unul de vânzare şi l-a cumpărat. A venit cu idei noi şi în numai o lună a reuşit să aibă succes.

A terminat liceul cu specializarea filologie-istorie şi o facultate cu specializare tehnică. A lucrat 14 ani în domeniul „drumuri şi poduri“ în sistem de stat. Începând din 2004, s-a angajat într-o firmă particulară, care-şi desfăşoară activitatea în acelaşi domeniu şi la care, între timp, a devenit şi unul dintre acţionari. Acum o lună, a realizat însă că-şi doreşte şi altceva. „Sunt o fire spontană. Nu a fost nimic planificat. M-am trezit dimineaţa cu dorinţa de a-mi deschide un restaurant“, a declarat Mihaela Florea, administratoarea restaurantului Queen.

Investiţia s-a ridicat la peste 80.000 de euro

Alegerea a fost destul de simplă: a parcurs anunţurile de vânzare din Gazeta de Sud, a făcut o alegere şi a dat acontul în aceeaşi zi. A preluat astfel o afacere din domeniul serviciilor alimentare existentă în piaţă, cu tot cu contract de închiriere spaţiu, mobilier, veselă, angajaţi şi tot ce mai presupunea. Asta nu înseamnă însă că lucrurile au rămas aşa. A venit cu servicii suplimentare (catering la domiciliu, catering de recepţie, organizare de mese festive) şi o abordare nouă (muzică clasică live). În plus, a adoptat o politică de preţ atractivă. Aşa a reuşit ca, în aproximativ o lună, să includă în portofoliul de clienţi Ministerul Cercetării şi o firmă farmaceutică pentru care a organizat două petreceri. În plus, oferă deja catering pentru 60 de persoane zilnic. „Am venit, am văzut, mi-a plăcut. Investiţia s-a ridicat la peste 80.000 de euro. Am preluat şase angajaţi, dar între timp am completat echipa până la 22 de persoane“, a precizat Mihaela Florea, care a explicat că va continua să investească în această afacere: doreşte să introducă şi comenzi electronice, iar la iarnă, să închidă terasa şi să o încălzească.

„Oamenii trebuie supravegheaţi astfel încât să nu-i jigneşti“

Trecerea de la cizme de cauciuc, de pe şantier, la prestări servicii a fost destul de uşoară. „E plăcută trecerea. Este o afacere destul de grea. Dacă o faci însă cu plăcere, greutăţile nu se simt“, a spus Mihaela Florea, care a explicat că una dintre greutăţi este programul de noapte. Pentru a se asigura că afacerea va avea succes, administratoarea firmei are, în primul rând, o relaţie corectă, dar şi o bună colaborare cu angajaţii, principalii pioni în relaţia cu clienţii.
„Angajaţii trebuie supravegheaţi astfel încât să nu-i jigneşti şi să-i respecţi în primul rând ca oameni. În plus, trebuie să ne respectăm ca şi colegi, creând în acelaşi timp un ambient plăcut“, a adăugat Florea. Aceasta a subliniat că la restaurant are mai mulţi subalterni bărbaţi. „E mai uşor să lucrezi cu ei“, a completat Mihaela Florea.
În succesul afacerii, familia a avut un rol deosebit de important. „Gestiunea mi-o ţine fiica mea. În ceea ce îl priveşte pe soţul meu, acesta mă sprijină în tot ceea ce fac, mai ales moral“, a afirmat aceasta. Pentru cei care visează la o afacere asemănătoare, sfatul Mihaelei Florea este să fie optimişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII