5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOmagiu adus lui Colin McRae, legenda WRC

Omagiu adus lui Colin McRae, legenda WRC

Aproape 1.300 de maşini Subaru s-au adunat weekend-ul trecut pe circuitul de teste Prodrive pentru a cinsti viaţa şi cariera lui Colin McRae, legenda WRC.

Convoiul de 1.300 de automobile s-a întins pe mai bine de 48 de kilometri de la Lanark, oraşul scoţian în care s-a născut Colin McRae, până la circuitul din Warwickshire. Suporterii şi fanii pilotului scoţian s-au aliniat la marginea drumului, au fluturat steagul Scoţiei şi au încurajat procesiunea pentru a stabili un nou record. Evenimentul care a omagiat viaţa lui McRae s-a desfăşurat în stilul în care pilotul a trăit, conducând şi stabilind recorduri. În fruntea convoiului s-a aflat Jimmy McRae, într-una dintre maşinile originale Subaru pilotate de Colin.

Odată ajuns la circuitul de teste Prodrive în Warwickshire, fanii adunaţi au încercat şi au reuşit să stabilească alte două recorduri mondiale: în primul rând, să „scrie“ cu maşinile numele lui Colin McRae pe pistă, iar în al doilea rând, să organizeze o paradă Subaru de 1.300 de automobile. „Nici nu am visat că vor lua parte 1.300 de autoturisme Subaru în momentul în care a apărut ideea unui convoi care să comemoreze viaţa lui Colin. Avem maşini venite din toate colţurile Europei, din Polonia până în Ucraina, din Franţa, Spania. Câţiva fani vin special cu avionul din Australia şi Argentina pentru a lua parte la această ocazie deosebită“, a declarat Grant Hendry, unul dintre organizatorii evenimentului.

Colin McRae este recunoscut ca unul dintre cei mai de seamă piloţi contemporani, pe lângă titlul mondial obţinut cu echipa Subaru. El a murit tragic într-un accident de elicopter în urmă cu un an, împreună cu fiul său de cinci ani şi alte două familii de prieteni. Implicat foarte mult în partea de dezvoltare a sporturilor cu motor în ultima parte a carierei sale, Colin McRae a continuat să concureze pentru Prodrive în 2004, în cursa de 24 de ore de la Le Mans, şi în raliul Dakar, alături de Nissan.

McRae lucra, de asemenea, la un proiect propriu , R4, o maşină dezvoltată pentru mai multe forme de concursuri, raliu, rally-cross, circuit şi chiar pentru competiţii auto pe gheaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS