3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPosturi noi de şefi la Asociaţia de Dezvoltare

Posturi noi de şefi la Asociaţia de Dezvoltare

Membrii Adunării Generale a Asociaţiilor la societatea devenită operator unic al apei la nivel judeţean au adoptat ieri organigrama staff-ului tehnic al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară.

Reprezentanţii celor 59 de localităţi membre au căzut de acord ca organismul să fie condus de un director care va fi numit de preşedintele Asociaţiei, Ion Prioteasa. Acesta va avea în subordine alţi trei directori, pe parte tehnică, economică şi respectiv juridică, care vor fi numiţi de Consiliul Director al Asociaţiei, format din preşedintele Ion Prioteasa, primarul Antonie Solomon şi edilul-şef din Poiana Mare, Marin Vintilă. Tot ieri au fost admise în cadrul Asociaţiei alte cinci consilii locale din Dolj, Băileşti, Rast, Fărcaş, Maglavit şi Sadova, astfel încât numărul membrilor a ajuns la 64. Întrebat cine ar putea ocupa postul de director, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi al Asociaţiei de Dezvoltare, Ion Prioteasa, a evitat să dea un nume, dar a precizat că acesta „trebuie să se priceapă la apă“.

 

Tariful la apă, uniformizat în viitor

 

Potrivit şefului CJ, atât personalul specializat din unităţile administrativ-teritoriale care au sisteme de alimentare cu apă, cât şi instalaţiile propriu-zise vor fi preluate prin contract de delegare a gestiunii de operatorul regional de apă. În plus, fiecare membru al asociaţiei este obligat să contribuie la capitalul social cu suma de 0,05 lei, până acum strângându-se în contul organismului 59.400 de lei. Ion Prioteasa a mai spus ieri că, deşi în prezent tarifele practicate pentru fiecare metru cub de apă sunt diferite în localităţile doljene, în viitor doljenii care locuiesc în mediul urban sau rural vor plăti aceiaşi bani la apă. „În prezent, există mari discrepanţe între veniturile oamenilor şi nu se va putea plăti un tarif în urban egal cu cel din rural, dar în viitor tarifele vor fi uniformizate“, a spus Prioteasa, acesta adăugând că şi serviciile vor fi pe măsură. Angajaţii Companiei de Apă va trebui să intervină pentru remedierea unor avarii la conducte în Perişor, aşa cum intervin şi în Craiova.

 

Distribuitorul apei din Filiaşi, falimentar

 

Tot în cadrul întâlnirii de ieri a fost dezbătută şi situaţia distribuitorului de apă din Filiaşi, AQUATERM SA, care a intrat în insolvenţă. Autorităţile locale din Filiaşi au fost somate să înfiinţeze până la sfârşitul lunii august un serviciu specializat care să poată încheia contract cu Compania de Apă Oltenia pentru apa distribuită în Filiaşi. AQUATERM SA a intrat în faliment după ce societatea a acumulat datorii istorice către TMC SA Filiaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS