13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCreditul rapid, gaură în buzunar

Creditul rapid, gaură în buzunar

În funcţie de cât de repede şi de uşor obţineţi un credit, trebuie să plătiţi mai mulţi sau mai puţini bani către bancă. În general, cu cât aceasta îşi ia mai multe măsuri de siguranţă, cu atât soluţia de creditare e mai ieftină.

Moda creditului doar cu buletinul, fără bătăi de cap cu documentaţie stufoasă şi formulare completate de angajator, a dispărut încet-încet, odată cu modificarea de către BNR a normelor de creditare a populaţiei. Totuşi, politica de costuri din jurul acestui tip de produs este aplicată în continuare la produsele de finanţare. De altfel, instituţiile financiare l-au înlocuit repede cu un produs similar, care are însă altă denumire – „creditul rapid“, care vă scapă de coada de la ghişeu şi de procurarea şi aprobarea formularelor-tip necesare.

„Pentru a intra în posesia unui astfel de credit, solicitantul trebuie să facă dovada că locuieşte la adresa din buletin şi dovada unui venit constant. Pentru aceasta sunt acceptate fluturaş de salariu, cupon de pensie, adeverinţă de venit sau orice document prin care se poate dovedi un venit stabil“, notează specialiştii www.finzoom.ro.

 

„Costul total al unui credit rapid este mult mai ridicat“

 

Avantajul principal al acestui tip de credit îl reprezintă accesibilitatea, putând fi contractat în maximum 48 de ore. Dezavantajul este însă pe măsura avantajului – costuri mari care să acopere riscul ridicat pe care şi-l asumă instituţiile financiar bancare care dau astfel de împrumuturi. „Chiar dacă reprezintă o soluţie simplă şi comodă de finanţare, costul total al unui credit rapid este mult mai ridicat decât costul mediu al unui credit de nevoi personale“, avertizează specialiştii www.mybank.ro.

 

Instituţii nebancare care acordă credite rapide

 

Una dintre instituţiile financiare care acordă credite rapide este Provident Financial Romania, ale căror credite reprezintă, potrivit www.finzoom.ro, o soluţie pentru solicitanţii care sunt excluşi de la finanţare din cauza unor venituri prea mici sau a figurării cu restanţe la Biroul de Credit.

Primiţi banii în mână după 48 de ore, dar puteţi împrumuta suma dorită pe o perioadă de până la 52 de săptămâni, cu costuri nu mari, ci foarte mari. Potrivit calculatorului lor de rate, pentru 1.000 de lei împrumutaţi, dacă împrumutaţi pe o perioadă minimă de 26 de săptămâni, plătiţi peste 1.500 de lei, iar dacă vă împrumutaţi pentru 52 de săptămâni, achitaţi cam 1.700 de lei.

Altă instituţie care acordă credite rapide (vă primiţi banii în 24 de ore) este Cofidis România. Contractul de credit şi documentele necesare sunt expediate solicitantului prin curier, iar înştiinţarea de acordare a finanţării vine prin scrisoare sau SMS. Dobânda lunară variază însă, potrivit site-ului firmei, în funcţie de suma împrumutată, între 2,78% şi 1,74 % pe lună, adică între 20,88 şi 33,36% pe an.

Şi Cetelem acordă credite rapide, atât în magazine, cât şi la distanţă. Dobânda practicată variază, în funcţie de sumă, între 20,94 şi 22,75%, pe an.

 

Şi băncile oferă credite rapide

 

Dacă mergeţi la bancă şi contractaţi un credit de 1.000 de lei pe un an, potrivit www.finzoom.ro, plătiţi DAE între 18,12% (rambursaţi 1.092,39 lei), în cazul RIB Bank, şi 91,36% pe an (rambursaţi 1.312,78 lei), în cazul Piraeus Bank.

Băncile solicită însă, în general, pe lângă copie după BI sau CI, şi adeverinţă de venit sau chiar copie după cartea de muncă.

Bancpost oferă însă un credit Inedit – în cazul în care compania la care lucraţi are încheiată o convenţie de salarii cu banca, prin care puteţi obţine până la 5.000 de euro doar cu buletinul şi în baza unei declaraţii pe proprie răspundere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII