Acasă Bani & Afaceri Scurte ştiri

Scurte ştiri

Craiova ajută Moldova

Trei dintre localităţile din judeţul Suceava lovite de calamităţi în ultima perioadă vor primi ajutoare de la Consiliul Local Municipal Craiova. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, câte 20.000 de lei din fondul de rezervă al municipalităţii vor ajunge în Moldoviţa, Brodina şi Satu Mare. Primăria a transmis ieri comunicări către autorităţile locale moldovene, prin care a solicitat conturile în care pot fi transferaţi cei 60.000 de lei.

Marian BĂDÎRCI

Bugetul de stat, suplimentat cu 41
de milioane de lei

Inspectorii fiscali din Hunedoara au adunat, de la începutul anului, la bugetul statului, aproape 41 de milioane de lei în urma acţiunilor de control. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara, Mihaela Mănăilă, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, sumele au crescut cu peste 300 la sută. „Structurile cu atribuţii de inspecţie fiscală din cadrul DGFP Hunedoara au efectuat 1.351 de controale la persoane juridice. Ca urmare a verificărilor efectuate, bugetul de stat a fost suplimentat cu venituri de aproximativ 41 de milioane de lei“.

Totodată, inspectorii fiscali au reuşit să încaseze un milion de lei de la persoane fizice, din diferenţe de impozite şi taxe, accesorii şi amenzi.

Diana MITRACHE

Ortacii au renunţat la masa caldă, în beneficiul sinistraţilor

Toţi minerii din Valea Jiului au renunţat la două mese calde acordate la intrarea în schimb, banii rezultaţi din această acţiune urmând să fie donaţi persoanelor afectate de inundaţii. Ortacii au luat această decizie la iniţiativa Ligii Sindicatelor Miniere, iar administraţia Companiei Naţionale a Huilei a fost de acord. Preşedintele LSMVJ, Zoltan Lacataş, a declarat că, prin acest gest, minerii vor să le arate celor din Moldova că sunt alături de ei. „Încercăm astfel să ne aducem contribuţia sufletească şi materială faţă de persoanele care au avut de suferit în urma inundaţiilor şi dorim să arătăm că suntem alături de ele“, a declarat preşedintele LSMVJ, Zoltan Lacataş. La CNH lucrează în prezent 11.600 de angajaţi, iar masa unui miner este în sumă de 8,56 lei. Potrivit administraţiei CNH, suma ce se va stânge va fi donată familiilor sinistrate la începutul săptămânii viitoare.

Diana MITRACHE

Bani pentru refacerea blocului afectat
de incendiu

Locatarii din blocul S7, din centrul Râmnicului, care în urmă cu ceva timp au fost afectaţi de un incendiu care a distrus 15 apartamente construite la mansardă, vor putea să refacă acoperişul imobilului cu un ajutor venit din partea Primăriei Râmnicului. În cadrul şedinţei de consiliu local care a avut loc ieri, consilierii au aprobat 300.00 de lei pentru construirea unui acoperiş nou. „Am luat această măsură pentru că este o situaţie de criză. Nu îi putem lăsa pe oameni să aştepte până când comisia va stabili cine se face vinovat de producerea acestei nenorociri. Situaţia se poate prelungi şi şapte ani de aici înainte, iar oamenii trebuie ajutaţi urgent, pentru că altfel vor fi distruse toate apartamentele, de la etajul patru până la unu. Până când cei vinovaţi vor plăti, noi vom încerca să facem ceva pentru aceşti oameni aflaţi în necaz. Cei 300.000 de lei, pe care
i-am alocat pentru refacerea acoperişului, vor fi recuperaţi imediat ce se va stabili vinovatul pentru producerea incendiului“, a precizat primarul Mircia Gutău.

Mădălina MITROI

Exit mobile version