11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriZeci de primării din Gorj, neautorizate de ITM

Zeci de primării din Gorj, neautorizate de ITM

Aproximativ 50 de primării din judeţul Gorj nu sunt autorizate din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Potrivit lui Alexandru Căruntu, inspector-şef al inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, în activitatea pe care a desfăşurat-o inspectoratul în prima jumătate a acestui an, au fost depistate câteva probleme în relaţia cu unităţile administrativ-teritoriale din judeţ în ceea ce priveşte relaţiile de muncă şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. La multe dintre primăriile neautorizate nu s-a efectuat controlul medical periodic pentru toţi angajaţii, iar legea privind securitatea şi sănătatea în muncă nu este cunoscută de salariaţi.

„În multe primării lipseşte lucrătorul desemnat şi nu s-a organizat Comitetul de securitate, nu se realizează instructajul pentru toţi salariaţii. În vederea eliberării autorizaţiei privind securitatea în muncă, au fost contactate primăriile respective. Vom încerca o bună colaborare cu primarii, nu îi amendăm încă“, a spus Căruntu.

ITM Gorj va organiza şi un seminar de informare la care vor participa, pe lângă primari, responsabilii cu resursele umane şi persoanele desemnate pe linie de securitate şi sănătate în muncă. Inspectorii ITM Gorj au efectuat şi controale la unităţile teritorial-administrative. Primăriile Plopşoru, Bengeşti Ciocadia, Turceni, Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Fărcăşeşti, Bâlteni, Stăneşti au fost sancţionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU