7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

2008 Foose Coupe

Renumitul designer auto Chip Foose a creat acest hot rod cu motor plasat central sub propriul nume. Opţiunile includ un „monstru“ Hemi V8 de 500 de cai-putere sau un Ford V8 de 5,4 litri.

Primul Foose Coupe a ajuns la fericitul său proprietar săptămâna trecută, prin intermediul Hillbank Motor Corporation din Irvine, California, „casă“ pentru Superformance Distribution şi Shelby Distribution USA.
Coupe-ul în cauză este cel de-al patrulea construit şi doar al doilea disponibil publicului larg. Este caracterizat de o vopsea unică şi de laterale înconjurate de flăcări, schemă realizată chiar de Chip Foose. Puterea este livrată de un propulsor Hemi V8 de 6,4 litri, care dezvoltă aproximativ 500 de cai-putere, transmişi roţilor printr-o cutie manuală în cinci trepte. Jantele polishate din aluminiu sunt semnate Foose şi sunt „încălţate“ în anvelope Pirelli PZero. La interior, Foose Coupe beneficiază de tapiţerie din piele, centuri de siguranţă cu prindere în patru puncte şi schimbător de viteze „pat de pistol“.
Foose Coupe a debutat la show-ul SEMA din 2006, primind numeroase aprecieri de la membrii comunităţii auto şi de la jurnalişti. Este disponibil pentru vânzare doar într-o serie limitată, prin intermediul Superformance Distribution. Coupe-ul va fi fabricat în doar 50 de exemplare. Foose Coupe beneficiază de o caroserie monococă, din fibră de carbon, suspensie independentă atât faţă, cât şi spate.

Specificaţii

Design: Conceput şi proiectat de Chip Foose
Fabricant: Metalcrafters Inc.
Tip de vehicul: ediţie limitată, motor plasat central, tracţiune spate, două locuri, coupe
Motor: 6.4 l Mopar Hemi V8, bloc motor din fier / 5.4 l DOHC, 32 valve, 90 de grade V8, Ford GT
Transmisie: ZF 5 viteze Transaxle manuală
Caroserie: monococă, din carbon, şasiu din oţel
Suspensie: independentă faţă – spate, arcuri şi amortizoare Koni
Frâne: etriere monobloc Baer, cu şase pistonaşe, discuri perforate ventilate
Anvelope / jante: faţă: 225/40 ZR 18 Pirelli PZero pe jante 20×8 Foose; spate: 315/35/ ZR 20 Pirelli PZero pe jante 20×12 Foose

Despre Superformance Distribution

Localizată în Irvine, statul California, Superformance Distribution este distribuitorul oficial al coupe-ului Foose şi construieşte şi livrează maşini atât în Statele Unite, cât şi în lume de 12 ani. Superformance şi Shelby Distribution USA (distribuitorul exclusiv al seriei Shelby Cobra) au 38 de reprezentanţe la nivel mondial şi şi-au câştigat o reputaţie excelentă datorită calităţii serviciilor, atenţiei la detalii şi calităţii fabricaţiei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS