6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriImobiliarele rămân investiţii profitabile

Imobiliarele rămân investiţii profitabile

Chiar dacă preţurile apartamentelor vechi din Craiova au înregistrat scăderi de până la 10% faţă de începutul acestui an, investiţiile în imobiliare rămân profitabile pe termen lung.

Valoarea medie a unui apartament vechi a scăzut, în primele şase luni ale anului, cu 4 şi chiar 10%. Deşi scăderea preţului locuinţelor din Craiova nu atinge încă 11%, procent înregistrat la nivel naţional, aceasta se apropie cu paşi repezi de acest prag.
Luând în calcul acest aspect, precum şi puterea scăzută de cumpărare a românilor, http://imobiliare.rol.ro precizează că investiţiile imobiliare de amploare sunt tot mai puţin atractive.

Cele mai bune investiţii sunt în terenuri

Cu toate acestea, craiovenii pot scoate în continuare bani frumoşi din investiţiile în imobiliare. „Cele mai profitabile investiţii sunt în terenuri. În zonele unde sunt semnale că ar apărea dezvoltatorii, preţurile terenurilor cresc“, a declarat Teodor Popescu, managerul agenţiei Dorcas Imobiliare. Acest lucru este susţinut şi de alţi analişti imobiliari din piaţă. „Terenurile vor rămâne investiţii profitabile. Pe măsură ce se dezvoltă piaţa imobiliară, cresc preţurile. Pentru zonele în care preţurile sunt încă minimale, creşterile pot ajunge până la 100-200%. În zonele deja dezvoltate, creşterile vor fi de minimum 20%“, a declarat Nicu Răduţ, directorul agenţiei Unic Imobiliare, care a precizat că, începând din prima parte a acestui an, terenurile cu suprafeţe mari nu mai sunt cumpărate pentru a fi parcelate şi vândute, ci pentru a fi folosite în dezvoltarea de proiecte imobiliare. „Terenurile din zonele neexploatate au cunoscut cele mai mari creşteri de preţ. Cele mai profitabile au fost cele din Zona Troaca (Rovine 2), unde creşterile înregistrate au fost de minimum 70%“, a spus Nicu Răduţ.

Chiriile aduc profituri mari

Terenurile nu sunt însă singurele investiţii care pot aduce craiovenilor bani frumoşi. În această categorie intră şi apartamentele, cu condiţia să nu fie cumpărate pentru speculă. „Lunile astea, piaţa este, în sfârşit, mai scăzută. Cele mai bune investiţii sunt cele în apartamente, nu pentru revânzarea ulterioară (cheltuielile cu actele scad mult un eventual profit), ci pentru închirierea lor“, a explicat Nicu Răduţ, care-i sfătuieşte pe craiovenii care vor să se orienteze către acest tip de investiţie să cumpere apartamente până în august. În acest mod, vor reuşi să obţină un preţ de achiziţie mai bun. Investiţia este cu atât mai valoroasă cu cât apartamentul este mai nou. „Cei ce au bani mulţi mai pot opta pentru apartamente noi. Cele vechi nu reprezintă o investiţie, deoarece preţurile lor sunt deja mari pentru ele“, a precizat Teodor Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII