21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFurnizori Ford, la coadă pentru Parcul Industrial

Furnizori Ford, la coadă pentru Parcul Industrial

Trei dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru Ford au depus cereri de intenţie pentru a ocupa terenuri în Parcul Industrial Craiova, dar acesta încă nu are suprafeţele necesare, pentru că autorităţile s-au târât prin instanţe.
Compania americană Johnson Controls Automotive Group, nemţii de la Kirchhoff Automotive, precum şi Gestamp Automocion sunt viitorii furnizori de componente şi echipamente pentru autoturismele Ford care vor fi fabricate la Craiova. Cei trei furnizori stau „la coadă“ pentru a obţine terenuri în Parcul Industrial, după cum a afirmat ieri administratorul acestuia, Marin Nicoli. Cele trei companii enumerate – producătoare de scaune pentru maşini, elemente de caroserie şi subansambluri auto – caută suprafeţe mici de două, cinci, respectiv şapte hectare de teren pentru a construi fabrici de la zero (de tip greenfield) şi pentru a beneficia de chiria mică şi de facilităţile zonei.
„Chiar ieri (marţi – n.r.) au venit la noi cei de la Johnsons Controls, pentru a ne întreba de terenuri, dar numai peste 30-60 de zile le putem spune dacă le putem închiria sau nu. Le oferim toate utilităţile de care au nevoie, dar din cauza litigiilor pentru teren, acesta încă nu este al nostru“, a precizat Nicoli.
Johnson Controls avusese intenţia de a-şi ridica fabrica în judeţul Olt, la Balş, dar înţelegerea a căzut şi s-a orientat tot către Craiova. De asemenea, pentru Kirchhoff, un deţinător de pământuri din zonă pusese la dispoziţie terenurile gratis, dar, din diverse motive, compania speră la un loc în Parcul Industrial extins. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII