14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAdmiterea la facultate, pas cu pas

Admiterea la facultate, pas cu pas

1. INFORMAREA

Primul pas pentru admiterea la facultate pe care trebuie să îl faci este informarea. Trebuie să studiezi cu atenţie oferta educaţională a universităţilor de stat şi private, criteriile de admitere şi desfăşurarea concursurilor. Tot aici găseşti şi actele pe care trebuie să le depui la înscriere. De asemenea, poţi consulta şi site-urile universităţilor sau poţi suna pentru mai multe informaţii la secretariatele facultăţilor.

 

2. LISTA

După ce te-ai informat, fă-ţi o listă cu facultăţile la care doreşti să te înscrii în ordinea preferinţelor.

 

3. TAXA DE ÎNSCRIERE

Nu uita de taxa de înscriere care trebuie achitată înainte de a te prezenta la secretariatul facultăţii pentru a depune dosarul. Trebuie să te interesezi dacă poţi achita taxa de înscriere într-un cont sau la casieria universităţii. Dacă faci parte din categoriile scutite de această taxă, atunci ai scăpat de grijă.

 

4. VERIFICAREA DOSARULUI

Verifică dacă ai toate actele necesare înscrierii la facultate, ş ichitanţa care atestă că ai plătit taxa de înscriere. Nu uita să ai la tine şi un dosar-plic, care va fi oprit la secretariatul facultăţii.

 

5. ÎNSCRIEREA

Mergi la secretariatul facultăţii sau la centrele de înscriere şi depune dosarul. Verifică atent la ce facultăţi ai depus dosarul şi păstrează legitimaţiile de concurs.

 

6. CAZAREA

Dacă eşti din altă localitate, poţi solicita cazare contra cost în căminele instituţiei pe durata admiterii.

 

7. EXAMENUL

Dacă ai optat pentru o facultate la care eşti admis în urma unui examen, atunci trebuie să consulţi listele alfabetice cu repartizarea candidaţilor în sălile de examen. Trebuie să te prezinţi în sală cu o jumătate de oră sau o oră înainte de începerea concursului. Nu uita să ai la tine un pix sau un stilou care scrie albastru sau negru, buletinul sau cartea de identitate şi legitimaţia de concurs.

 

8. AFIŞAREA REZULTATELOR

În 24 sau 48 de ore de la terminarea examenului, se vor afişa rezultatele. În cazul concursurilor de dosare, rezultatele se afişează în câteva zile de la finalizarea depunerii dosarelor de către candidaţi.

 

9. CONTESTAŢII

Imediat după afişarea rezultatelor sau în cel mult 48 de ore candidaţii nemulţumiţi pot depune constestaţii la secretariatele facultăţilor.

 

10. FELICITĂRI, EŞTI STUDENT!

Bucură-te de vacanţă şi de viaţa de student!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU