12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCasa, visul oricărui român

Casa, visul oricărui român

În partea de est a Craiovei, în spatele magazinului Metro, s-a conturat deja un cartier construit de unul dintre cei mai tineri dezvoltatori imobiliari din Craiova, Alin Safta. Dintre cele 60 de vile preconizate a se ridica în cartierul Safta Rezidence, 17 sunt deja la cheie. Noul cartier este unul dintre puţinele care beneficiază de toate utilităţile.

 

După ce timp de zece ani a manageriat o agenţie imobiliară, Alin Safta s-a gândit că a vândut şi cumpărat destul pământ pentru alţii, iar acum ar fi timpul să cumpere şi pentru el. La un preţ care nu punea mari probleme pentru un om care n-a fost risipitor a cumpărat câteva hectare de teren în spatele magazinului Metro, în speranţa că odată îşi va putea îndeplini visul, acela de a construi case pentru oameni care nu sunt bogaţi. Anul trecut, visul a început să se transforme în realitate. Proiectul este ambiţios şi cuprinde ridicarea a 60 de case cu parter şi mansardă, în curţi de 400 de metri pătraţi. Tipul de casă este obişnuit în oraşele europene şi este destinat celor care au un serviciu rezonabil, dar nu au o afacere.

„Casa pe care o ofer eu are la parter un living, bucătărie-bar, un dormitor sau cameră pentru birou şi o baie de serviciu. La mansardă sunt două sau trei dormitoare, baie şi două balcoane. Casa are două terase, una în faţa casei şi alta în spatele casei, precum şi un garaj semideschis, care vara poate fi folosit pe post de terasă acoperită. Spaţiile de locuit au gresie, faianţă şi parchet, încălzire centrală, telefon, internet şi cablu. Apa potabilă provine de la puţuri forate la 100 de metri, de la care se alimentează câte patru case, iar canalizarea are staţie de epurare. Este un cartier modern, în care o casă împrejmuită cu gard de zid costă 150.000 de euro şi în care oamenii vin doar cu mobila“, a spus Alin Safta.

 

Un petic de verdeaţă

 

Apropierea de un mare centru comercial, precum şi ieşirea la asfaltul care duce în comuna Cârcea fac din casele lui Safta unele foarte căutate.

„Nu este o afacere din care câştigi rapid mulţi bani. Gândi-
ţi-vă că eu construiesc într-o vară şi vând treptat. În afară de asta, când m-am apucat de lucru, kilogramul de fier-beton era 1,7 lei, iar acum este 3,4 lei. Cei mai mulţi posibili cumpărători sunt proprietari de apartamente, care ar dori să le vândă, să mai facă un credit şi să-şi cumpere casă. Momentan, piaţa este blocată, iar lucrurile se mişcă greu“. O casă, un petic de verdeaţă şi o maşină este visul oricărui român care s-a săturat de betoanele cartierelor de blocuri. În ritmul în care noile cartiere de locuit apar la marginile Craiovei, cele vechi, de blocuri, se golesc, ajungând sedii de firme şi locaţii de birouri. Pentru craioveni pare destul de bine!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII