Acasă Bani & Afaceri Cele mai noi „jucării“ de pe piaţa IT&C

Cele mai noi „jucării“ de pe piaţa IT&C

Yahoo News a prezentat ieri câteva dintre ultimele gadget-uri lansate pe piaţă odată cu începutul sezonului estival.

 

Camera video Samsung HMX20 poate face instantanee digitale de rezoluţie mare şi poate capta imagini „slow-motion“. HMX20, prezentată ca prototip în luna ianuarie în Las Vegas, poate lua imagini video la rezoluţie de 1920×1080 şi fotografii de opt megapixeli. Este, de asemenea, capabilă să facă fotografii în timp ce filmează, o caracteristică tot mai populară, dar care nu e standard pe camerele video. O „abilitate“ specială a camerei Samsung este modul de înregistrare „slow-motion“ la 300 fps. Imaginile, înregistrate de obicei la 30 fps, îşi pierd calitatea când sunt încetinite, însă înregistrarea la 300 fps poate fi încetinită de zece ori şi îşi păstrează fluenţa. HMX20 posedă memorie internă de 8 Gb, dar poate „primi“ şi carduri de memorie SD sau MMC.

Samsung HMX20 a fost lansată în Coreea de Sud la un preţ de 857 de dolari. Detalii privind comercializarea pe alte pieţe nu sunt deocamdată disponibile.

 

Difuzoare Sony din sticlă

 

Fabricate în întregime din sticlă, difuzoarele Sony Sountina emit sunetele într-un „cerc“ de 360 de grade, ceea ce permite ascultătorului să se bucure de aceeaşi calitate a sunetului indiferent de locul în care este plasat. Pe lângă tweeter, Sountina sau NSA-PF1 mai include un woofer de 13 centimetri şi un difuzor de şapte centimetri pe frecvenţe medii. Sountina „loveşte“ destul de tare, după cum a demonstrat Sony în timpul lansarii, când muzica s-a auzit pe o rază de 100 de metri în jurul holului sediului. În întuneric, Sountina aduce un plus de ambianţă prin iluminare. În lumina slabă, sticla reflectă culori ce alternează între albastru, ambră şi mov. Preţul este de 9.600 de dolari. Sistemul Sountina va fi lansat pe piaţă în Japonia, pe 20 iunie, şi există planuri pentru comercializarea la nivel internaţional, dar Sony nu a oferit mai multe informaţii.

 

Sistem de navigaţie Panasonic Strada

 

Noul sistem de navigaţie Strada, fabricat de Panasonic, oferă şoferilor posibilitatea să controleze dispozitive din interiorul locuinţei indiferent de locul în care se află automobilul, cu condiţia să aibă semnal la telefonul mobil.

Comanda este transmisă de sistemul de navigaţie către celularul proprietarului printr-o conexiune Bluetooth, apoi transmisă acasă printr-o conexiune la internet. O unitate amplasată în casă primeşte comanda introdusă prin intermediul ecranului sistemului de navigaţie şi urmează instrucţiunile. Altă condiţie este ca dispozitivele din casă să poată fi controlate prin reţea. Panasonic Strada se poate conecta şi la camerele video din locuinţă, dar nu oferă imagini video – e suficient totuşi ca proprietarul să îşi facă o imagine despre ceea ce se întâmplă acasă. Sistemul poate fi folosit să programeze un video-recorder să înregistreze programe sau filme de la televizor, condiţia fiind ca recorder-ul să fie Panasonic. Strada are preţul de 3.380 de dolari şi va fi vândut în Japonia.

 

Toshiba promite televizoare Cell

 

Toshiba plănuieşte să scoată pe piaţă un televizor cu procesor Cell înainte de sfârşitul anului 2009. Televizorul Cell va folosi un cip pentru procesare grafică, aceasta permiţând „navigarea“ pe mai multe canale simultan. În acelaşi timp, Sony anunţă apariţia în viitorul apropiat a unui nou TV OLED de 27 de inch. Prototipuri ale noului televizor au fost prezentate publicului, iar directorul executiv Howard Stringer a confirmat produsul într-o conferinţă de presă. Deocamdată, nu se cunoaşte data lansării.

Exit mobile version