10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinciuna la angajare duce la eşec

Minciuna la angajare duce la eşec

În procesul de recrutare, CV-ul este primul element care face diferenţa între reuşită şi eşec. Dacă doriţi să impresionaţi inventând experienţe şi „înmulţind“ diplome, riscaţi să pierdeţi şansa obţinerii unui job.

 

La angajare, prima impresie contează. În cazul în care CV-ul dumneavoastră nu atrage atenţia în primele 20-30 de secunde, atunci şansele de reuşită sunt minime. Pentru a capta atenţia angajatorului, trebuie să aveţi în vedere câteva elemente simple. „Scrieţi experienţa profesională la începutul CV-ului, nu detalii personale sau legate de educaţie, decât dacă informaţiile nu sunt prea multe. Ce vrea cu adevărat un intervievator să ştie este de ce să vă cheme la interviu“, vă avertizează www.ejobs.ro. Din acest motiv, un cuprins al abilităţilor şi/sau o listă cu cele mai importante realizări ar trebui să îl facă pe angajator să vă cheme la interviu. În plus, trebuie să faceţi în aşa fel încât aceasta să găsească informaţia dorită într-un timp cât mai scurt. Sfatul specialiştilor este de a folosi suficiente spaţii în CV, de a vă organiza bine informaţiile şi de a utiliza propoziţii scurte şi la obiec pentru a pune în evidenţă titlurile subsecţiunilor. „Folosiţi întotdeauna un corector gramatical. Nu utilizaţi niciodată o maşină de scris pentru că veţi părea o persoană de modă veche şi depăşită“, precizează www.ejobs.ro. Folosiţi o coală A4 de calitate şi nu depăşiţi două pagini decât în cazul în care vi se solicită un CV mai lung. Totuşi, includeţi suficiente informaţii despre locurile de muncă anterioare, experienţă şi realizări.

 

Minciuna are picioare scurte

 

Sub nici o formă nu notaţi experienţe inexistente, nu ascundeţi existenţa copiilor şi nici nu declaraţi altă vârstă. „Inventarea unei experienţe într-o companie, a stagiilor de pregătire, «înmulţirea» diplomelor obţinute pot schimba părerea angajatorilor“, vă avertizează specialiştii www.recrutam.ro. Pe lângă faptul că veţi fi eliminat din procesul de recrutare aflat în curs dacă se descoperă că aţi minţit, numele dumneavoastră va fi discreditat, iar firmele de recrutare pot comunica între ele acest gen de informaţii. „Veţi risca astfel să fiţi incluşi pe lista neagră a candidaţilor care trebuie evitaţi“, precizează specialiştii.

Chiar dacă reuşiţi să treceţi de interviu fără ca „invenţiile“ dumneavoastră să fie descoperite, riscaţi, în primul rând, să nu faceţi faţă responsabilităţilor care vi sunt atribuite în baza CV-ului. Rezultatul final este la fel de nefericit ca şi în cazul în care nu aţi fi fost admis de la început. „Din cauza acestor minciuni, angajatorul riscă să nu vă mai acorde încrederea necesară, iar cariera dumneavoastră în compania respectivă nu va mai avea nici un viitor“, notează www.recrutam.ro. Puteţi ajunge chiar în justiţie pentru folosirea frauduloasă a unui titlu sau a unei funcţii pe care nu o aveţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII