15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoljenii şi-au luat gândul de la subvenţia UE

Doljenii şi-au luat gândul de la subvenţia UE

Cu toate că joi a fost ultima zi în care fermierii puteau depune solicitarea pentru subvenţia pe suprafaţă de la UE, fără a primi penalizări, aceştia nu s-au înghesuit la biroul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj. La prânz, doar 10 – 15 mari fermieri (cu peste 50 de hectare) erau la sucursala APIA din Craiova pentru a depune dosarele de solicitare (micii fermieri le-au depus la centrele locale din judeţ). „Am venit în ultima clipă din lipsă de timp. Nu am primit încă banii aferenţi anului trecut. Când îi vom primi, îi vom investi însă tot în agricultură“, a declarat Bogdan Iubiş, unul dintre agricultorii care lucrează aproximativ 850 de hectare.

Aceeaşi motivaţie a fost invocată şi de alţi fermieri. „Sunt foarte multe de făcut în acest domeniu şi nu este timp suficient. Încă nu am primit banii pentru anul trecut, dar, atunci când îi vom primi, vor fi folosiţi tot în agricultură“, a precizat Carmen S., reprezentanta altei firme care îşi desfăşoară activitatea în agricultură.

Solicitările făcute între 16 mai şi 11 iunie vor fi penalizate

 

Comparativ cu anul trecut, numărul fermierilor care au solicitat subvenţia pe suprafaţă este în scădere – până în ultima zi de depunere a solicitărilor fără a primi penalităţi, doar 60% dintre fermierii programaţi s-au deplasat în acest sens la sediile APIA din judeţ.

Ei vor putea însă solicita subvenţia până pe 11 iunie. Cei care depun însă cererile în perioada 16 mai – 11 iunie vor fi penalizaţi pentru întârziere cu 1% pe zi din suma aferentă.

„Anul trecut a fost primul în care s-a derulat această subvenţie, aşa că s-a obţinut acordul de prelungire a termenului de depunere a cererii. Anul acesta nu se va mai prelungi“, a precizat Sergiu Drăgancea, directorul APIA Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII