10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSenatul dă înapoi banii de primă înmatriculare

Senatul dă înapoi banii de primă înmatriculare

Plenul Senatului a decis ieri abrogarea articolelor din Codul Fiscal referitoare la taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, dar şi restituirea sumelor deja încasate.

Propunerea legislativă iniţiată de grupurile parlamentare ale PD-L a fost făcută la sfârşitul anului 2007 şi prevede abrogarea articolelor din Codul Fiscal referitoare la taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule. În plus, Ministerul Economiei şi Finanţelor este obligat să restituie persoanelor fizice şi juridice îndreptăţite sumele încasate prin taxele speciale pentru autoturisme şi autovehicule, în termen de 90 de zile de la depunerea de către acestea a solicitării, amendament care a schimbat varianta iniţiatorilor care doreau restituirea până la 31 decembrie 2008.

Guvernul nu a susţinut proiectul, pe motiv că inclusiv Comisia Europeană a considerat că România practică o taxare excesivă a maşinilor vechi din alte state membre şi a solicitat autorităţilor de la Bucureşti înlocuirea taxei, şi nu eliminarea ei.

 

Senatorii PNL au votat împotriva guvernului

 

Senatorii PNL, prezenţi în plenul Senatului în momentul adoptării propunerii legislative a PD-L pentru abrogarea taxei auto, au votat, în majoritate, proiectul democrat-liberalilor. Dintre cei 15 liberali prezenţi în sală, 13 au votat pentru eliminarea taxei auto, doar doi – Teodor Meleşcanu şi Tiberiu Prodan – votând împotriva proiectului.

Dintre senatorii UDMR, Zsombori Vilmos şi Pete Stefan au votat pentru proiect, în timp ce Nemeth Csaba, Szabo Ilona şi Eckstein Kovacs Peter au votat împotrivă. De la PD-L, Tudor Panţuru a votat împotriva proiectului propriului grup. Votul final a fost de 45 pentru, şase împotrivă şi o abţinere, care i-a aparţinut senatorului PSD Octav Cozmâncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII