Acasă Bani & Afaceri Lichiditatea bursei, ajutată de SIF Oltenia

Lichiditatea bursei, ajutată de SIF Oltenia

Tranzacţiile efectuate săptămâna trecută la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au crescut cu 249,45% faţă de perioada anterioară, atingând valoarea de 177,71 milioane de lei.

Lichiditatea a fost ajutată de titlurile SIF Oltenia şi de cele ale Băncii Transilvania, acestea acumulând 14,22%, respectiv 13,66% din valoarea totală tranzacţionată.

Toţi indicii bursieri s-au depreciat, scăderile fiind cuprinse între 0,62% pentru BET-C şi 3,17% pentru BET-FI. Cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de titlurile Prodplast, care au urcat cu 9,68%, urmate de cele ale Titan – care au câştigat 8,68%.

La polul opus se situează acţiunile societăţii Artrom Slatina, care au pierdut 18,70%, urmate de cele ale UCM Reşiţa, cu o depreciere de 13,58%.

 

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version