17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmenzi pentru munca la negru

Amenzi pentru munca la negru

Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au aplicat, în luna februarie, amenzi în valoare totală de 397.000 de lei societăţilor comerciale depistate că au angajaţi fără forme legale sau că nu respectă normele de securitate a muncii. Inspectorii de muncă au controlat peste 250 de firme, aplicând 334 de amenzi, în valoare totală de 188.000 de lei.

În ceea ce priveşte munca la negru, la cele 256 de firme controlate au fost depistate 30 de persoane (dintre care 23 de femei) care prestau fără forme legale. Sancţiunile s-au ridicat la 45.500 de lei. Totodată, ITM a verificat şi respectarea normelor de securitate a muncii, aplicând amenzi în valoare de 97.000 de lei.

Cu toate acestea, în februarie au fost înregistrate două accidente cu incapacitate temporară de muncă. La începutul lunii martie, inspectorii au derulat o serie de verificări la firmele cu activitate în domeniul produselor de morărit şi panificaţie, în cadrul campaniei naţionale de depistare a cazurilor de muncă fără forme legale şi a respectării securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost aplicate 34 de amenzi, în valoare de 66.500 de lei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS