8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJobul de acasă, cu bune şi cu rele

Jobul de acasă, cu bune şi cu rele

Găsirea unui loc de muncă este de cele mai multe ori destul de dificilă. Cu toate că, pentru mulţi oameni, lucrul la domiciliu este practicat de cei care doresc un venit suplimentar, acesta poate fi şi alternativă serioasă la locul tradiţional de muncă.

Anunţurile de tipul „muncă la domiciliu“ sunt din ce în ce mai dese în ziare şi pe site-urile de recrutare de forţă de muncă. Salariul oferit în aceste cazuri se ridică, de cele mai multe ori, la câteva sute bune de euro, semn că munca de acasă poate fi profitabilă. Cele mai multe dintre aceste joburi sunt din domeniile publicităţii şi IT, iar activitatea necesită, de foarte multe ori, lucrul cu computerul. Cerinţele, la rândul lor, sunt destul de variate şi diferă foarte mult, în funcţie de fiecare tip de post în parte. Totuşi, există câteva elemente care nu pot lipsi din CV-ul doritorilor: seriozitatea, ambiţia, dorinţa de afirmare.

 

Avantajele muncii la domiciliu

 

Avantajele lucrului la domicilui sunt numeroase. În primul rând, nu se munceşte toată ziua, ci doar atât cât doriţi. În plus, în general, nu trebuie să faceţi investiţii iniţiale ca într-o afacere proprie. Mai mult decât atât, nu contează vârsta, experienţa şi nici studiile şi oferă posibilitatea de a lucra în timpul liber. Astfel, jobul de acasă devine al doilea loc de muncă, dar cu program variabil, care vă permite să renunţaţi oricând. De fapt, tot mai multe persoane consideră acest tip de activitate o adevărată afacere. Acest lucru se datorează faptului că veniturile obţinute din această activitate depind foarte mult de timp, de organizare şi de eficienţa fiecărei persoane. „Lucrul la domiciliu a devenit una dintre oportunităţile de afaceri cele mai căutate în România“, notează site-ul www.primplan.ro.

 

Aveţi grijă la site-urile nu tocmai binevoitoare

 

Înainte de a vă arunca într-o astfel de activitate, indiferent de cât de mulţi bani vă promit „colaboratorii“, trebuie să fiţi totuşi atenţi la o serie de aspecte.

„Daca vă căutaţi un job pentru acasă nu trebuie să aveţi încredere în nici un site care vă recomandă să sunaţi pentru a obţine informaţii“, notează specialiştii în resurse umane de la www.elady.ro care precizează că, în acest caz, numărul va fi unul cu tarif special şi aceia care vă vor sfătui să faceţi acel lucru vor face bani în urma telefoanelor date de dumneavoastră. Altă recomandare „binevoitoare“ a potenţialilor colaboratori este şi aceea de procesări de e-mail-uri. „Este acelaşi lucru cu vechea procesare de date, numai că de data aceasta veţi trimite e-mail-uri de tip spam, iar spam-ul este ilegal“, vă avertizează www.elady.ro. Nici joburile de tip procesare de date sau vânzări de cărţi care vă promit „marea cu sarea“ nu sunt tocmai recomandate. „Dacă vreun site care vă arată cum să faceţi afaceri stând acasă vă sugerează una din oportunităţile de mai sus, intraţi pe alt site“, spun specialiştii www.elady.ro.

 

Ce spun craiovenii despre lucrul acasă

 

În prezent, cei mai mulţi craioveni sunt încă sceptici în ceea ce priveşte acest gen de loc de muncă. „Am auzit de diverse tipuri de afaceri la domiciliu. Trebuie însă să le aloci foarte mult timp. Au însă avantajul că îţi faci programul cum vrei. Totuşi, mi-ar fi teamă să renunţ la un serviciu pentru o astfel de muncă. În timpul liber… nu ştiu“, a spus Analis Preda, de 26 de ani, din Craiova. Afirmaţia a fost susţinută şi de alţi craioveni. „Nu poţi face bani stând. Deci, tot muncă este.

De ce să-ţi baţi capul să-ţi plăteşti singur asigurări şi impozite, când poţi lăsa angajatorul s-o facă?“, a explicat Andreea Lungu, de 29 de ani, care a precizat că nu ar apela niciodată la această variantă de venit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS