10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMercedes cumpără materie primă din România

Mercedes cumpără materie primă din România

O societate din Mehedinţi livrează materie primă pentru finisajele de lux folosite de Mercedes, Ford sau Crysler.

 

700 de angajaţi ai societăţii Delignit Drobeta Turnu Severin execută zilnic peste 1.000 de podele şi materia primă pentru finisajele de lux folosite la bordurile maşinilor Mercedes, Ford, Fiat, Crysler.

Societatea este specializată în prelucrarea lemnului, fiind recunoscută internaţional pentru calitatea lucrărilor. Firma lucrează în proporţie de 80% pentru export. Materia primă provine din pădurile din Caraş-Severin şi Mehedinţi. Un metru cub de lemn costă cu 10% mai mult decât în Germania.

Societatea are parteneri şi în România. Altă firmă de automobile care beneficiază de serviciile Delignit este Iveco România, care cumpără lunar de la societatea mehedinţeană 60 de metri cubi de podele şi pereţi laterali, dar, şi 40 de podele de mare tonaj.

Oamenii sunt foarte mulţumiţi de munca pe care o fac.

„Te simţi bine şi ai încredere în tine atunci când faci piese folosite la maşini ca Mercedes şi Crysler. Te simţi european şi integrat în marea familie a firmelor de prestigiu“, a declarat Sorin Tihoi, angajat la Delignit România.

Directorul general al Delignit România, Pompilia Szellner, a declarat că societatea se situează pe locul 254 pe plan naţional în topul 500 al marilor firme şi este marcă înregistrată, siglele Delignit fiind găsite pe majoritatea finisajelor şi podelelor din lemn stratificat pentru Mercedes.

„Este o mândrie pentru noi să ne situăm pe locul 254 pe plan naţional în top 500, mai ales pentru că activitatea firmei se bazează pe contractele cu marile firme de industria automobilelor, de exemplu, Ford, Fiat. Cea mai mare firmă de automobile care colaborează cu noi este Mercedes“, a spus directorul general Pompilia Szellner.

Uşi şi ferestre cu efect antiglonţ

Alt produs care aduce un profit firmei este prelucrarea uşilor şi ferestrelor cu efect antiglonţ, metrul cub de material costând în jur de 10.000-12.000 de euro. Aceste produse sunt cumpărate în relaţii strict confidenţiale.

Firma a primit comenzi din partea unor ambasade şi hoteluri din Europa şi America, pentru construirea unor rame speciale, folosite numai la clădirile şi obiectivele antiglonţ şi antitanc. Lunar, din Mehedinţi sunt livrate peste 10.000 de ferestre blindate, care ajung în Uniunea Europeană şi chiar în America.

Directorul comercial, Cristian Sallai, a spus că firma-mamă din Germania a hotărât să nu se mai lucreze cu utilaje second-hand. S-au achiziţionat maşini noi de presat şi de prelucrare a lemnului.

„Nu vom mai lucra cu utilaje second-hand, ci doar cu unele performante“, a spus directorul comercial, Cristian Sallai.

Singura problemă cu care Delignit se confruntă este materia primă, care se procură mai greu, din lipsa infrastructurii rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII