6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎncepe licitaţia pentru construirea spitalelor regionale

Începe licitaţia pentru construirea spitalelor regionale

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a afirmat sâmbătă seară, la Timişoara, că săptămâna aceasta începe prima etapă a licitaţiei pentru selectarea constructorului viitoarelor spitale regionale de urgenţă. „Vă anunţ, în premieră, că la sfârşitul săptămânii viitoare va începe licitaţia pentru selectarea constructorului la spitalele regionale de urgenţă. Vinerea viitoare, pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi pe sistemul electronic de achiziţii publice va fi postat caietul de sarcini, va fi publicat în Jurnalul European şi pe 31 martie vom deschide ofertele pentru a vedea cine va fi câştigătorul acestei licitaţii, urmând ca în aproximativ 30 de zile, până pe 30 aprilie, să încercăm să negociem contractul cu viitorul constructor“, a declarat sâmbătă Eugen Nicolăescu.
Ministrul a completat că, anul acesta, prin buget sunt alocate 29,25 milioane de lei pentru începerea construcţiei acestor unităţi sanitare.
Potrivit reformei în domeniul sănătăţii, vor fi opt spitale regionale, câte regiuni de dezvoltare există: Timişoara, Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Craiova, Constanţa, Braşov, Bucureşti. În aceste unităţi va fi acordată asistenţa urgenţelor care nu pot fi rezolvate de spitalele judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS