21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Judecată pe căldură

Directorul CE, Ion Dinulescu, a declarat ieri că a dat în judecată regia pentru a-şi recupera datoria istorică de 120 de milioane de lei, pe care aceasta nu a plătit-o, în ciuda planurilor repetate de eşalonare: „Am depus azi (ieri – n.r.) acţiune la Judecătoria Craiova, pentru a obliga Regia de Termoficare să achite în maximum 90 de zile 1.200 de miliarde de lei vechi. Dacă nu o fac, îi vom executa şi le vom scoate la vânzare bunurile“.
Dinulescu a precizat că a recurs la această metodă, folosindu-se de prevederile Ordonanţei de Guvern nr. 119/2007, care pune de acord legislaţia europeană.
„Se angajaseră să plătească pe ianuarie cel puţin 150 de miliarde de lei vechi şi nu au făcut-o. Mă tratează cu indiferenţă totală“, s-a plâns directorul CE Craiova.
Dinulescu are şi o propunere care să scape regia de executare: CE Craiova să preia Regia de Termoficare prin cesionarea părţilor de către consiliul local. „În felul acesta o vom administra noi. Şi aşa noi producem agent termic cu 113 lei gigacaloria, iar ei o vând cu 147 de lei“, a spus directorul CE Craiova.
Conducerea RA Termoficare nu a putut fi contactată. În schimb, primarul Antonie Solomon l-a atacat pe Dinulescu, spunând că este „plângăcios şi reclamagiu“.
„CE este liber să facă tot ce doreşte, dar ce să execute? Punctele termice? Ăsta e un băiat cu idei, iar ăştia se nasc proşti. O să ne judecăm cu el şapte ani, iar până atunci o să plece el“, a ameninţat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII