24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRodipet, ameninţat cu falimentul

Rodipet, ameninţat cu falimentul

Nouă societăţi comerciale au deschis acţiuni în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, prin care solicită declanşarea procedurii de faliment a SC Rodipet SA, reclamând neachitarea unor datorii.
Potrivit art. 31. din Legea nr. 85/2006 referitoare la procedura falimentului, orice creditor îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii prevăzute de prezenta lege împotriva unui debitor prezumat în insolvenţă poate face o cerere introductivă, în care va preciza: cuantumul şi temeiul creanţei; existenţa unei garanţii reale, constituite de către debitor sau instituite potrivit legii; existenţa unor măsuri asigurătorii asupra bunurilor debitorului; declaraţia privind eventuala intenţie de a participa la reorganizarea debitorului, caz în care va trebui să precizeze, cel puţin la nivel de principiu, modalitatea în care înţelege să participe la reorganizare.
Potrivit art. 3 din aceeaşi lege, pentru ca o societate să poată cere declanşarea procedurii de faliment trebuie să aibă de recuperat de la debitor o sumă de minimum 10.000 de lei.
Statul a redevenit acţionar majoritar la Rodipet, după ce Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat, în iulie 2006, transformarea în acţiuni a creanţelor bugetare ale societăţii de distribuţie a presei.
Datele Registrului Comerţului arătau, în august 2006, că acţionari ai Rodipet sunt Ministerul Finanţelor Publice cu 55,1% şi Magnar System Com SRL cu 23%. Restul acţiunilor sunt împărţite între două persoane fizice – Hassan Awdi şi Mehdi Awdi – şi alte trei persoane juridice: Monalisa Investments SRL, Supremo Corporation SRL şi RAAPPS.
În august 2006, Rodipet se afla pe lista datornicilor la bugetul de stat cu o restanţă 33 de milioane de lei. Rodipet a fost cumpărată în 2003 de Magnar System Com SRL Otopeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS