5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRecord de vânzări Lamborghini

Record de vânzări Lamborghini

Producătorii de maşini exotice au noroc la vânzări. Se pare că fiecare brand de automobile cu preţul din şase cifre se laudă cu vânzări record, inclusiv Lamborghini, care a anunţat că a vândut 2.406 unităţi în ultimele 12 luni, ceea ce reprezintă o creştere de 15% faţă de anul 2006. Cele mai mari vânzări s-au înregistrat în America de Nord, astfel că Lamborghini va deschide un departament de vânzări în Statele Unite.

Creşterea substanţială a vânzărilor se datorează în mare parte dezvoltării reţelei de dealeri Lamborghini, îndeosebi pe pieţe din Rusia şi China, după cum a explicat Stephan Winkelmann, director în cadrul companiei italiene. În ultimii doi ani, numărul dealerilor din întreaga lume a crescut de la 65 la 107, iar trendul este crescător.

Alt punct forte marcat de Lamborghini a fost diversificarea produselor oferite. Portofoliul actual se compune din cinci modele: Murcielago LP640 V12 Coupe, Murciélago LP640 Roadster, Gallardo V10 Coupe, Gallardo Spyder şi Gallardo Superleggera. Desigur, mai există şi Reventon, însă produs în numai 20 de exemplare, iar acestea au fost vândute anticipat, înainte să înceapă producţia.

Planurile pentru anul următor includ o creştere a vânzărilor de încă 5%. De asemenea, printre proiectele de viitor sunt incluse şi un parteneriat cu casa de modă Versace sau deschiderea unor „academii de şofat“ pentru clienţii fideli.

Lamborghini în SUA

Statele Unite sunt cea mai mare piaţă pentru Lamborghini, astfel că nu este nici o surpriză că bradul italian de supermaşini va deschide o companie de vânzări separată numai pentru State, prima de acest fel în afara graniţelor Italiei. Lamborghini vinde în prezent aproximativ 405 maşini din producţie în Statele Unite, iar cifrele sunt în creştere. De la 100 de unităţi vândute începând cu 2001, anul trecut, vânzările s-au apropiat de 900 de automobile. În acelaşi timp, numărul dealerilor pe pământ american a crescut de la 14 la 30.

Noua ramură a companiei italiene se va numi Automobili Lamborghini America LCC şi va fi condusă de Pietro Frigerio, în prezent director de vânzări pe regiunea de vest a SUA. Locaţia pentru noul departament de vânzări urmează să fie stabilită, dar se aşteaptă să fie ori pe Coasta de Vest, ori pe Coasta de Est, conform Automotive News.

Deocamdată, dealerii aşteaptă şi câteva săptămâni pentru a primi informaţii legate de service sau comenzi pentru clienţi. Noua bază Lamborghini din SUA ar trebui să reducă timpii de aşteptare. Pietro Frigerio speră ca noul departament de vânzări să permită o mare mare flexibilitate în relaţia cu clienţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS