12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSechestru pe casele romilor cu datorii

Sechestru pe casele romilor cu datorii

Direcţia Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu a pus sechestru pe două case aparţinând unor familii de etnie romă, care figurau cu datorii la plata impozitelor de locuinţe în sumă de 70, respectiv 75 de milioane de lei vechi. Reprezentanţii primăriei au trimis numeroase somaţii pentru a-i determina pe rău-platnici să-şi achite restanţele, însă fără nici un rezultat. „Am fost nevoiţi să punem casele sub sechestru, pentru că nu am găsit altă soluţie să recuperăm sumele restante. Potrivit legii, dacă locuinţa excede spaţiului minim de locuit, suprafaţa excedentară poate fi vândută“, a spus Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu. Potrivit acesteia, familiile de romi şi-au achitat deja jumătate din suma datorată la bugetul local şi au dat asigurări că în perioada următoare vor plăti şi restul sumei.

 

Romii au impozite neplătite de cinci miliarde de lei

 

Romii din Târgu Jiu sunt cei mai mari datornici la plata impozitelor locale. Cei care locuiesc în cartierul Meteor au restanţe de 3,5 miliarde de lei vechi, iar cei din zona Obreja au datorii de 1,5 miliarde de lei. Reprezentanţii primăriei întâmpină foarte mari probleme din partea acestei categorii de persoane în privinţa încasării impozitelor, pentru că refuză să plătească. „Uneori sunt foarte recalcitranţi şi suntem nevoiţi să apelăm la forţele de ordine“, a explicat Mariana Budulan.

În urmă cu o săptămână, Direcţia Publică de Venituri Târgu Jiu a reuşit să pună sechestru pe maşina unei familii de romi din Meteor, care locuia într-un palat şi se plimba cu autoturisme de lux. Aceasta va fi scoasă la vânzare în vederea recuperării datoriei de 70 de milioane de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU