14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRevelion în case de împrumut

Revelion în case de împrumut

Cu toate că ar putea primi şi 500 de euro pentru un apartament închiriat pentru petrecerea de Revelion, proprietarii craioveni de locuinţe nu agreează ideea de a-şi lăsa casa pe mâinile găştilor puse pe distracţie.

Moda petrecerilor private prinde tot mai bine în Craiova, iar cererea pentru apartamente de închiriat pentru astfel de petreceri de Revelion este tot mai mare. Pentru a fi siguri că găsesc un apartament potrivit cerinţelor lor, oamenii au început căutările încă de acum două-trei săptămâni. Mai mult decât atât, cererea pentru închirierea de apartamente este, potrivit analiştilor din domeniul imobiliar, considerabil mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Încă din noiembrie erau solicitări pentru închiriere. Numărul celor care doresc să închirieze o locuinţă pentru organizarea unui astfel de eveniment a crescut comparativ cu anul trecut cu aproximativ 30-40%“, a declarat Nicu Răduţ, directorul agenţiei imobiliare Unic.

 

Oferta este foarte săracă

 

Nu la fel de încântaţi de idee sunt însă şi proprietarii de locuinţe. „Cerere este, dar oferta nu e prea bună“, a spus Nicu Răduţ. Asta pentru că, în primul rând, persoanele care închiriază apartamente sunt prea puţin interesate să-şi înstrăineze imobilul pe o perioadă foarte scurtă, şi cu atât mai puţin pentru o noapte sau două. În plus, închirierea pentru noaptea de Revelion e cu atât mai dificilă cu cât organizarea unei petreceri e inevitabilă, iar «clienţii» sunt foarte tineri. „Oferta este foarte săracă. Cei care doresc să închirieze apartamente pentru petrecerea de Revelion sunt în general copii. Proprietarii nu prea agreează această practică pentru că o distracţie de două zile îi poate determina să investească mai mult decât primesc“, a explicat Teodor Popescu, managerul agenţiei Dorcas Imobiliare.

„Proprietarii care doresc să închirieze vor şi garanţii“

 

Proprietarii care, indiferent de motive, se lasă înduplecaţi şi închiriază locuinţe pentru acea perioadă solicită garanţii financiare, pentru a se asigura că ulterior nu vor fi nevoiţi să plătească ei eventualele stricăciuni. „Preţul închirierii unui apartament pentru două săptămâni – de obicei închiriază şi pentru Crăciun, şi pentru Revelion – variază între 300 şi 500 de euro. Proprietarii care doresc să închirieze vor însă şi garanţii, a căror valoare se ridică la acelaşi nivel“, a precizat Nicu Răduţ.

 

Chiria costă între unu şi doi euro pe zi

 

Considerând că un grup de 20 de persoane închiriază un apartament pentru două săptămâni, fiecare va plăti între 15 şi 25 de euro pe toată perioada, adică între 1 şi aproape 2 euro/zi, doar pentru închirierea locaţiei. În condiţiile în care petrecerea se lasă însă cu pagube materiale, costul distracţiei se dublează.

Pentru banii plătiţi, tinerii petrecăreţi au însă şi anumite preferinţe cu privire la locaţia ce urmează să fie închiriată. „O parte din ei mai solicită ca locuinţa să aibă frigider şi aragaz. Nu vor însă apartamente complet mobilate. Mulţi doresc locuinţe goale, tocmai ca să nu suporte daune ulterioare“, a spus Nicu Răduţ.

 

„Este mai intim şi ieftin“

 

Unul dintre motivele tendinţiei pentru organizarea unei petreceri private este intimitatea oferită de o asemenea locaţie, precum şi costul. „Este mai intim şi mai ieftin. Toată lumea cunoaşte pe toată lumea. Am fost la o astfel de petrecere în liceu şi era distractiv şi destul de sigur“, a explicat Melania P., de 25 de ani, din Craiova. Afirmaţia este susţinută şi de alţi craioveni. „Avantajul petrecerii în apartament este că ne cunoaştem între noi şi nu există riscul ca tot cheful să ne fie stricat de vreo neînţelegere cu cei din jur. În plus, ne organizăm cum ne place“, a declarat Marian, un tânăr de 19 ani, care a confirmat, la rândul său, că, deşi este interesat de închirierea unei locuinţe, nu prea se găsesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS