16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriA început goana după cadouri

A început goana după cadouri

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, craiovenii au început deja goana după cadouri şi produse alimentare. Aglomeraţia din magazine este greu de evitat.

Pentru că este un moment de mare importanţă religioasă, Crăciunul este sărbătorit cu mult fast de craioveni – cadouri, brazi şi mai ales o masă îmbelşugată. Cumpărăturile sunt esenţiale în aceste zile. Chiar dacă întotdeauna se găseşte câte ceva de cumpărat pe ultima sută de metri, craiovenii au dat deja năvală în marile magazine pentru a-şi cumpăra cele necesare. Totuşi, reprezentanţii magazinelor spun că această aglomeraţie este doar începutul. „Pe zi ce trece este tot mai aglomerat. Ne aşteptăm însă ca de joi aglomeraţia să se accentueze“, a declarat Gelu Nedelcu, directorul real,- Hypermarket.

Pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor, magazinele au în această perioadă un program special. Astfel, real,- Hypermarket, de exemplu, a adoptat un program nonstop de la 1 decembrie şi până pe 24 decembrie, când magazinul se va închide la ora 20.00, pentru ca pe 25 decembrie să fie închis.

Şi Selgros cash&carry a adoptat un program special. Până pe 23 decembrie, programul de funcţionare s-a prelungit în intervalul 6.00 şi 24.00. Excepţie fac zilele de 16 şi 23 decembrie, când programul este între 7.00 şi 24.00. Pe 24 decembrie, programul de funcţionare este 6.00 – 14.00, iar în ziua de Crăciun este închis.

 

După ora 5.00, magazinele sunt pline

 

Cu toate acestea, după ora 5.00 magazinele sunt pline. Pentru a evita aglomeraţia, craiovenii au început să-şi schimbe chiar şi vechile obiceiuri de cumpărături. „Astăzi am venit în pauza de masă la cumpărături pentru că după-amiaza este prea mare aglomeraţie şi nu poţi să-şi faci cumpărturile în voie“, a spus Marius, un craiovean care-şi făcea marţi cumpărăturile la ora prânzului. Acesta a explicat însă că după ce-şi va primi salariul plănuieşte să meargă cumpărături după ora 23.00.

 

Craiovenii cumpără orice le pică în mână

 

„Am luat ornamente de brad, câteva cadouri şi diverse produse alimentare. Mai am însă de luat destul de multe, dar aştept salariul“, a declarat Maria Cristea, de 29 de ani, din Craiova. Acest comportament a fost adoptat de mai mulţi craioveni, care s-au orientat către lucruri din cele mai variate. „Vine Moşul aşa că ne putem răsfăţa în această perioadă. Am luat o plasmă şi am făcut aprovizionarea cu cele necesare mesei de Crăciun“, a spus Marian G., de 49 de ani, care a explicat că lista lui de cumpărături este mult mai stufoasă.

Diversitatea cumpărăturilor din această perioadă este susţinută şi de reprezentanţii magazinelor. „De Sărbători, toată lumea cumpără câte ceva – pe lângă mâncare, îmbrăcăminte, plasme, LCD-uri, PC-uri“, a spus Gelu Nedelcu. Acesta a explicat că acest lucru se datorează şi faptului că sunt articole în cazul cărora preţurile au scăzut aproape la jumătate faţă de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS