14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPoprire pe conturile Ştiinţei

Poprire pe conturile Ştiinţei

Direcţia de Impozite şi Taxe a primăriei a pus poprire pe conturile SC FOTBAL CLUB U Craiova SA, societatea care administrează clubul de fotbal Universitatea. Administraţia craioveană a luat această măsură de executare silită în contul datoriei de 18 miliarde de lei vechi pe care clubul o avea ca urmare a folosirii bazei sportive „Ion Oblemenco“.
Primăria nu a găsit mai nimic în conturile clubului, după cum lasă să se înţeleagă directorul Ioan Văcariu. „Am solicitat blocarea conturilor clubului făcând adrese către şase bănci. Până acum nu ne-a intrat nimic în cont şi nici nu am fost informaţi că ar axista bani în aceste conturi. Doar Raiffeissen Bank ne-a comunicat că ar fi ceva bani în contul lor de acolo, însă un mărunţiş“, a explicat Văcariu. Primăria aşteaptă ca în conturi să intre măcar drepturile TV ale grupării alb-albastre, pentru a recupera o parte din bani.
La rândul său, finanţatorul Adrian Mititelu spune că nu este dispus să vorbească despre conturile clubului. „Nu vreau să vorbesc despre conturile clubului şi despre banii care trebuie să intre. Dacă ei susţin că nu au găsit nici un ban, înseamnă că fac pe proştii. Sunt perverşi. Erau vreo 10-12 miliarde de lei în conturi în momentul blocării“, a afirmat Mititelu. Finanţatorul contestă în instanţă suma pe care primăria i-o impută, spunând că evaluarea imobilelor pentru care trebuie să plătească impozit este umflată. El poate obţine o ordonanţă prezidenţială pentru suspendarea executării silite până la judecarea pe fond a cauzei. În discuţiile de ieri cu un redactor GdS, Mititelu a amintit de o asemenea ordonanţă, însă nu a precizat dacă a obţinut-o şi dacă în prezent poate folosi conturile clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU