13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCAMEX reuneşte constructorii

CAMEX reuneşte constructorii

Craiovenii care doresc să-şi construiască o casă, precum şi specialiştii din domeniul construcţiilor şi instalaţiilor s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii firmelor de profil, pentru a găsi soluţii şi oferte de preţ adaptate propriilor nevoi.

Piaţa construcţiilor din Craiova a cunoscut, în ultima perioadă, o oarecare revigorare, proiectele rezidenţiale crescând simţitor, potrivit specialiştilor din domeniul imobiliar. Interesul craiovenilor pentru construcţii şi design interior şi exterior poate atrage investiţii din ce în ce mai mari. Prezenţi la Expoziţia Naţională de Construcţii şi Instalaţii CAMEX, organizată de ABplus events, începând de ieri, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, reprezentanţii unei firme din Iaşi spun că nu este exclus ca anul viitor să pătrundă pe piaţa de aici. „E prima oară când participăm la Craiova. E posibil ca anul viitor să ne extindem şi aici“, a declarat Mihaela Pavelescu, designerul firmei Art Georgies, subliniind că decizia va fi cu siguranţă influenţată de interesul manifestat de craioveni încă din prima zi pentru produsele firmei – mozaic, vitralii şi pavimente artistice, produse unicat, realizate manual.

 

Peste 100 de firme participante

 

Craiovenii au fost interesaţi şi de instalaţiile de încălzire a apei ce folosesc energia alternativă, astfel că, până la prânz, peste 100 de persoane au luat pliante de prezentare a sistemului. „Craiovenii au fost foarte interesaţi de sistemele de încălzire a apei cu energie solară. Acestea sunt produse în Autralia“, a declarat Marian Boeru, administratorul societăţii Sun Power, care comercializează respectivele sisteme. Acesta a precizat că ele ajută la economisirea cu 80-90% a energiei consumate cu încălzirea apei.

Cei peste 3.000 de metri pătraţi ai CAMEX-ului găzduiesc însă peste 100 de firme, din care doar vreo 30 din regiune, care oferă produse din cele mai diverse – materiale de construcţii, sisteme pentru acoperişuri, instalaţii, echipamente pentru construcţii, confecţii metalice, aparatură electrică şi echipamente de curăţenie. Dintre acestea nu lipsesc produsele partenerului oficial DEKO Professional de la Policolor şi ale celorlalţi parteneri – Savana, Bramac, Lindab, Arabesque, Valrom.

 

CAMEX-ul se desfăşoară în perioada 8-11 noiembrie

 

Vizitatorii care nu au ajuns ieri la eveniment mai au câteva zile la dispoziţie, cea de-a cincea ediţie a CAMEX de la Craiova desfăşurându-se în perioada 8-11 noiembrie 2007. „Astăzi (ieri-n.r.), cei mai mulţi potenţiali clienţi au fost persoane fizice. Firmele vor veni probabil în weekenk“, a declarat Florin Busuioc, reprezentant tehnic-comercial Deko Professional, care a explicat că firma oferă asistenţă tehnică pentru persoanele care nu au mai apelat la produsele oferite.

 

Anul viitor, CAMEX-ul va fi precedat de TIM

 

Interesul crescut al oltenilor pentru materialele de construcţii le va aduce anul viitor un nou eveniment expoziţional – TIM (Târgul de Ambient Interior şi Exterior), eveniment care la Iaşi are deja o experienţă de şase ani. „În 2008, vom fi prezenţi în Bănie cu două evenimente expoziţionale – CAMEX şi prima ediţie de la Craiova a Târgului de Ambient Interior şi Exterior“, a declarat Dan Chistol, directorul de vânzări al companiei ABplus Events. „Piaţa construcţiilor din Craiova este în plină dezvoltare. În plus, nu s-a mai făcut un târg pe această temă în oraş şi, în timp ce CAMEX îţi constuieşte casa, TIM o transformă în cămin“, a explicat Raluca Puşcaşu, PR executiv la ABplus Events.

Programul CAMEX

Programul de vizitare este de joi până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, iar duminică, între orele 10.00-14.00. Intrarea publicului se va face fie prin intermediul biletului – care costă patru lei (în cazul publicului larg), fie al invitaţiei, al cărţii de vizită, respectiv al înregistrării on line pe site-ul www.camex.ro (în cazul specialiştilor din domeniu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS