11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDell şi HP, lideri în America

Dell şi HP, lideri în America

Dell şi HP deţin peste jumătate din piaţa americană de PC-uri, conform unui clasament realizat de IDC pentru al treilea trimestru al anului 2007, în care Dell ocupă locul întâi cu 28% din piaţa americană şi HP locul doi cu 24,3%, potrivit PCWorld. Apple se află pe locul trei pe piaţa de PC-uri americană, cu o cotă de piaţă de 6,3%.

În Statele Unite, Dell a livrat 5,01 milioane de PC-uri în al treilea trimestru al acestui an, înregistrând o scădere de 4,8% faţă de anul trecut. Livrările de PC-uri ale companiei HP au atins 4,35 de milioane de unităţi, înregistrând o creştere de 16,9% şi acoperind 24,3% din piaţă. Compania Apple a înregistrat o creştere anuală a livrărilor de 15,9% la 1,13 milioane de unităţi vândute. Gateway, care a livrat 865.000 de PC-uri, a înregistrat în primele trei trimestre ale acestui an o creştere de 14,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cota de piaţă a companiei HP a crescut în Statele Unite, apropiindu-se de liderul de piaţă Dell, a cărui cotă a scăzut, potrivit raportului trimestrial al IDC cu privire la livrările de PC-uri în Statele Unite. Numărul de PC-uri livrate la nivel global a fost de 66,85 milioane, înregistrându-se o creştere anuală de 15,5%. Creşterea a fost pusă pe seama cererii ridicate pentru PC-uri portabile (laptop) şi a creşterii cererii de PC-uri în companiile mici şi mijlocii. Această creştere a fost înregistrată concomitent cu scăderea cererii pentru desktop-uri în SUA. HP a livrat 13,1 milioane de PC-uri la nivel global în al treilea trimestru, raportând o cotă de piaţă de 19,6% şi o creştere anuală de 33%. Dell a ocupat locul doi la livrările globale cu 10,18 milioane de unităţi şi o creştere de 3,8% faţă de anul trecut. Lenovo, Acer şi Toshiba au ocupat următoarele locuri.

Acer, care a devenit al treilea vânzător de PC-uri la nivel global după achiziţia companiei Gateway, a înregistrat o creştere de 59,2% pentru livrările de PC-uri la nivel global. Rezultatele trimestriale au fost înregistrate înainte de finalizarea achiziţiei companiei.

Sondajul a definit PC-urile drept desktop-uri, notebook-uri, ultraportabile şi servere Intel. IDC a prevăzut o creştere a cererii de PC-uri în următorii ani datorită creşterii competiţiei şi a puterii de cumpărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS