13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGresia şi faianţa, detalii care fac diferenţa

Gresia şi faianţa, detalii care fac diferenţa

Chiar dacă nu mai sunt considerate un lux, gresia şi faianţa noi, de calitate, sunt detalii care nu trec neobservate în momentul vânzării unei locuinţe.

Percepţia craiovenilor despre îmbunătăţiri se schimbă periodic. „Percepţia despre ceea ce înseamnă îmbunătăţiri se schimbă de la un an la altul“, declara la sfârşitul lunii august Ica Boboc, directoarea agenţiei Suprema Imobiliare. Din această cauză, faianţa şi gresia nu mai sunt considerate îmbunătăţiri principale. Această idee este susţinută şi de alţi specialişti din domeniul imobiliar. „Cu cât gresia şi faianţa sunt mai vechi, cu atât mai puţin este considerată îmbunătăţire, mai ales că toţi cumpărătorii le dau jos“, a declarat Carmen Rădulescu, directoarea agenţiei Carmen Imobiliare. Aceasta a explicat că sunt considerate îmbunătăţiri şi cresc preţurile imobilelor doar plăcile mari de gresie şi faianţă, cu condiţia să fie de calitate.

 

Plăci ceramice doar în sala de baie şi bucătărie

 

Plăcile de gresie şi faianţă, dar şi rezultatul final trebuie să fie de calitate. Luând în considerare atât perspectiva vânzării locuinţei, cât şi crearea unui ambient cât mai plăcut, alegerea gresiei şi faianţei rămâne un element important. „Deşi acum câţiva ani exista tendinţa de a monta gresie în toată casa, în prezent spaţiul dedicat plăcilor ceramice s-a restrâns la sala de baie şi bucătărie“, notează site-ul d217899.alfa28.alfaweb.biz/other/gresie.htm. Recomandarea specialiştilor site-ului este ca atunci când alegeţi placajele ceramice să nu uitaţi să faceţi selecţia astfel încât să se armonizeze cu stilul întregii locuinţe.

Trucuri în alegerea gresiei şi faianţei

 

Atunci când optaţi pentru un anumit produs, trebuie să aveţi în vedere faptul că pentru acelaşi model de gresie există mai multe tonalităţi coloristice şi mai multe dimensiuni pe acelaşi cod general. „Există şapte standarde de dimensiune ceramică şi şapte de tonalitate. Când cumpăraţi un anumit tip de paviment, trebuie foarte mare atenţie“, a declarat Ioan Groza, directorul societăţii Grony.

Potrivit spuselor acestuia, alegerea efectivă a plăcilor ceramice nu este însă singurul element ce trebuie luat în considerare atunci când vă amenajaţi sau reamenajaţi baia şi bucătăria. „Trebuie folosit un chit bun pentru rosturi (spaţii ce permit mişcarea relativă a plăcilor sub acţiunea forţelor interioare şi a variaţiilor de temperatură). Acesta are atât rolul de design, fiind în diferite culori, cât şi pe cel de a nu permite pătrunderea apei în plăci“, a spus Groza. Acesta a explicat că plăcile se vor dezlipi dacă nu se foloseşte chit bun. Potrivit directorului de la Grony, un chit bun trebuie să aibă flexibilitatea necesară. „Aceste chituri au diverse mărimi ale granulei“. Cele mai fine – ca un praf – trebuie folosite pentru rosturi mai mici de 5 mm şi pentru plăci care nu au pori. Cele mai grunjoase (granule mai mari) pot fi puse pentru rosturi de până la 12 mm şi, în special, la exterior.

 

„Nu trebuie să ia singuri deciziile“

 

Alt element extrem de important la gresie şi faianţă este, potrivit specialiştilor, şi adezivul folosit. În timp ce pentru plăcile de gresie şi faianţă puse la exterior se foloseşte un anumit tip de adeziv, pentru cele puse în interior se foloseşte alt tip, deoarece acestea trebuie să reziste la fluctuaţii diferite de temperatură. De fapt, de temperatură depinde chiar şi operaţiunea efectivă de punere a gresiei şi faianţei. „Se poate pune gresie şi faianţă numai la o temperatură de peste 10 grade Celsius, altfel lucrarea poate fi compromisă“, a adăugat Ioan Groza. Acesta a mai explicat că, în prezent, pe piaţă sunt o serie de aditivi speciali care permit montarea unei plăci ceramice peste altă placă ceramică sau peste lemn.

Alt sfat dat de Groza craiovenilor este acela ca, înainte de a cumpăra un produs sau altul, să consulte un specialist. „Nu trebuie să ia singuri deciziile. Trebuie să consulte un specialist. Pentru produsele pe care le comercializăm asigurăm consultaţii, cu condiţia să fim întrebaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS