10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOportunităţi de afaceri în Taiwan

Oportunităţi de afaceri în Taiwan

Afaceriştii doljeni care doresc să colaboreze cu firme din Taiwan pot primi sprijin din partea unei instituţii autorizate.

„Taiwan Trade Center este singura fereastră de contact între cele două ţări în ceea ce priveşte afacerile. Scopul nostru este de a sprijini oamenii de afaceri din Taiwan şi din România pentru a derula afaceri împreună“, a declarat Simon Laih, directorul Taiwan Trade Center Bucureşti, la o întâlnire cu afaceriştii doljeni organizată ieri de Camera de Comerţ şi Industrie Oltenia împreună cu instituţia bucureşteană. Oportunităţile de afaceri prezentate de acesta reprezentanţilor firmelor doljene care au participat la eveniment au vizat domenii de activitate precum produsele IT şi de comunicare (Taiwan fiind în topul mondial al furnizorilor de diverse produse din acest domeniu); instalaţii mecanice (maşini-unelte, utilaje pentru injecţia şi procesarea plasticului, utilaje pentru industria alimentară şi a ambalajelor); unelte de mână; piese auto (inclusiv produse electronice); textile şi accesorii.

„Taiwan vă poate ajuta să faceţi profit pentru că este un foarte bun centru de producţie“, a explicat Simon Laih, care a subliniat faptul că Taiwanul oferă oportunităţi atât de import, cât şi de export.

 

Taiwan Trade Center facilitează întâlniri de afaceri

 

Potrivit acestuia, oportunităţile de afaceri cu Taiwan derivă şi din faptul că multe firme româneşti cumpără, în prezent, produse taiwaneze de la distribuitori din Europa. „Renunţând la intermediari, puteţi obţine profituri mult mai mari“, a adăugat Simon Liah, care a explicat că organismul pe care-l reprezintă oferă o serie de servicii gratuite privind datele de contact ale firmelor taiwaneze. În plus, Centrul facilitează întâlniri de afaceri cu firmele taiwaneze, atât în momentul în care reprezentanţii acestora vin în România, cât şi în cazul deplasărilor românilor în străinătate. Sprijină deplasarea reprezentanţilor firmelor româneşti în Taiwan, precum şi acordarea de viză. „Pentru târgurile organizate în Taiwan, unde puteţi merge ca expozanţi sau ca participanţi, puteţi primi subvenţii de deplasare în funcţie de mărimea firmei“, a declarat Cristina Ionescu, manager de proiect la Taiwan Trade Center Bucureşti. Potrivit acesteia, de la sfârşitul anului 2005, când Centrul s-a înfiinţat şi la Bucureşti, şi până în prezent, aproximativ 20 de societăţi doljene şi-au manifestat interesul pentru a colabora cu firme din Taiwan. La întâlnirea de ieri, alte 25 de societăţi doljene s-au înscris în baza de date a Centrului pentru a fi contactate în legătură cu oportunităţile de afaceri cu firmele taiwaneze.

Taiwan Trade Center Bucureşti

Cei care doresc mai multe informaţii despre potenţiale colaborări cu firmele din Taiwan se pot adresa la Taiwan Trade Center. Acesta îşi are sediul în Bucureşti, sector I, strada Buzeşti, nr. 62-64.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS