5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRAT Craiova se înnoieşte de Sărbători

RAT Craiova se înnoieşte de Sărbători

Parcul mijloacelor de transport în comun va fi reînnoit până la sfârşitul anului. Previziunile RAT Craiova nu exclud ca, după stabilirea câştigătorilor, să apară tot felul de contestaţii.

Data la care tramvaiele şi autobuzele noi sau la mâna a doua vor circula pe străzile din Bănie este tot mai aproape. După ce ieri şapte potenţiali parteneri au depus ofertele la comisia de specialitate, s-a stabilit şi ziua când va fi ales câştigătorul licitaţiei, respectiv 24 septembrie. Până atunci, membrii comisiei vor analiza fiecare situaţie, pentru a alege oferta cea mai atractivă. Directorul Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, Virgil Boboc, a menţionat că se încearcă achiziţionarea a 17 autobuze şi zece tramvaie, toate second hand. Pentru o astfel de investiţie, regia pune la bătaie în jur de 1,5 milioane de euro. Boboc a adăugat că ofertanţii sunt atât din ţară, cât şi de peste hotare, respectiv din Germania.

Deşi atât conducerea regiei, cât şi autorităţile locale au declarat, în nenumărate rânduri, că ar opta pentru mijloace de transport nou-nouţe, posibilităţile financiare i-au determinat să se reorienteze către unele deja folosite. Uzate, dar modernizate, aşa cum le caracterizează şi viceprimarul Sorin Iordache, autobuzele şi tramvaiele care vor fi achiziţionate depăşesc starea tehnică a multor autovehicule prezente în baza RAT Craiova. Când se vor vedea cu ele în curte, mai-marii regiei vor demara procesul de înlocuire a celor care şi-au depăşit de mult termenul de viaţă.

Dacă nu va apărea nici o contestaţie care să prelungească la infinit procesul de achiziţie, până la Revelion, călătorii din Bănie vor avea la dispoziţie mijloacele de transport la mâna a doua.

„După ce comisia va da avizul, va dura doar câteva săptămâni până când vor fi aduse. Participanţii la licitaţie pot să le pună oricând la dispoziţia noastră, deoarece sunt deja scoase din circulaţie“, a menţionat vicele Iordache.

Altă licitaţie, de data asta pentru autobuze noi, este programată pe 17 octombrie, când sunt aşteptate să concureze cele mai prestigioase firme din domeniu. Suma de care dispune RAT pentru achiziţionarea acestor autovehicule este de circa trei milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII