12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectroutil 2007 pune accent pe cercetare

Electroutil 2007 pune accent pe cercetare

Începând de sâmbătă, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova este gazda manifestării expoziţionale Electroutil 2007, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Oltenia.

Cea de-a XVI-a ediţie a Electroutil se desfăşoară în perioada 15-19 septembrie 2007, între orele 10.00 – 18.00. Acesta este cel de-al doilea eveniment expoziţional organizat de Cameră în toamna acestui an şi unul dintre cele mai vechi evenimente în materie de târguri şi expoziţii organizate în Craiova. „În ordinea organizatorică este reţinut ca fiind cea de-a XVI-a ediţie, chiar dacă Electroutil s-a organizat pentru prima oară în 1990, ca urmare a existenţei, la Craiova, a centrului industriei electronice din România“, a declarat Gheorghe Albu, preşedintele CCI Oltenia, la deschiderea evenimentului.

Salonul Regional al Cercetării

În aceeaşi perioadă şi aceeaşi locaţie se desfăşoară prima ediţie a Salonului Regional al Cercetării – Craiova 2007, organizat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC). Ediţia din acest an a Electroutil oferă craiovenilor posibilitatea de a vizita în cele aproximativ 30 de standuri, pe lângă o gamă largă de utilaje, instalaţii industriale cu acţiune electrică, produse electronice, electrice şi electrocasnice, centrale termice şi tâmplărie PVC şi inovaţii ale cercetătorilor români. Acesta are drept scop promovarea inteligenţei, creativităţii şi inventivităţii româneşti şi propune ca tematici principale invenţiile, cercetarea ştiinţifică şi noile tehnologii. „Prin organizarea acestui salon, intenţia Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică a fost de a apropia mediul economic de rezultatele cercetării şi implicit de a oferi mediului economic ultimele cercetări pentru a putea fi puse în practică“, a declarat Constantin Râlea, reprezentantul MEC.

„Activitatea în domeniul cercetării cu agenţi economici s-a triplat“

Prin organizarea acestui salon se speră o revigorare a domeniului cercetării, care în ultimul timp a fost destul de ignorat. „Din păcate, în România, în ultimii ani, activitatea de cercetare a fost neglijată. De aceea suntem în dificultate şi pentru absorbţia de fonduri pentru cercetare, acestui domeniu fiindu-i necesară o perioadă pentru a se redresa astfel încât să răspundă nevoilor actuale“, a explicat Constantin Dascălu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Cu toate acestea, cercetarea în regiune pare să fie pe drumul cel bun. „În ultimul timp, activitatea în domeniul cercetării cu agenţi economici s-a triplat“, a declarat Radu Constantinescu, prorectorul Universităţii din Craiova, care a explicat că Universitatea poate fi o poartă spre proiectele europene.

Electroutil 2006, un eveniment patru în unu

În 2006, Electroutil a fost avut nu unul, ci două saloane: Salonul IT şi Telecomunicaţii (la care au expus firme din domeniul tehnicii de calcul, telefoniei fixe, transmiterii eletronice de date) şi Salonul „Autoshow Oltenia“, ediţia de toamnă. La acestea s-a adăugat expoziţia „Furnizorii de servicii de formare profesională din Dolj“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS