24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCursuri şi tabere gratuite pentru seropozitivii din Valea Jiului

Cursuri şi tabere gratuite pentru seropozitivii din Valea Jiului

Copiii seropozitivi din cadrul Asociaţiei „Noua Speranţă“ din Petrila au fost cuprinşi în mai multe proiecte în urma cărora vor primi diplome de calificare, iar o parte dintre ei sunt în tabără la mare. Proiectele au fost concepute cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Copii şi Tineret şi în perioada imediat următoare vor începe cursurile la sediul asociaţiei. „Putem spune că şase tineri seropozitivi vor face cursurile gratuit la şcoala de şoferi şi 52 de copii vor obţine diplome în domeniul IT. Zece dintre ei sunt acum la mare. Este vorba despre copii care până acum nu au avut nici o vacanţă în afara oraşului lor“, a spus Dorina Ignaţ, preşedinta Asociaţiei Ani-SIDA „Noua Speranţă“ din Petrila.

În proiectul cu şcoala de şoferi au fost cuprinşi toţi cei care au împlinit 18 ani, pentru că voluntarii de la asociaţia care le apără drepturile spun că obţinerea permisului îi va ajuta să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. Cei mai mulţi dintre tinerii care au împlinit 18 ani nu au locuri de muncă, iar o parte dintre ei nici măcar nu mai locuiesc cu familiile lor, după ce au plecat din centrele de plasament pentru minori.

Voluntarii spun că au obţinut finanţare şi pentru un proiect în urma căruia vor putea fi organizate simpozioane şi campanii stradale de prevenire a infestării cu HIV-SIDA, în toate unităţile de învăţământ din Valea Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS