17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Convorbiri gratuite în reţelele fixe
Clienţii Romtelecom care au abonamente cu minute incluse pot vorbi gratuit în reţelele de telefonie fixă între orele 18.00 şi 8.00, începând de ieri, potrivit unui comunicat al companiei. Abonamentele Confort 50 şi Confort 200 includ din luna mai posibilitatea de a vorbi nelimitat în reţeaua Romtelecom, între orele 18.00 şi 8.00 în timpul săptămânii, şi pe parcursul întregii zile în week-end. În aceleaşi intervale, clienţii care deţin unul dintre cele două abonamente sau abonamentul Confort Nelimitat pot vorbi nelimitat, în orice reţea de telefonie fixă. Abonamentul Confort Nelimitat conţine apeluri nelimitate gratuite în reţeaua Romtelecom şi o reducere de 33% la apelurile efectuate către orice reţea de telefonie mobilă naţională, indiferent de ora apelului. Abonamentul Confort 50 îşi păstrează aceeaşi valoare de 7,8 euro, Confort 200 va fi zece euro, iar Confort Nelimitat – 11,2 euro, mai precizează comunicatul operatorului.
NewsIn

Expert contabili contabil autorizat, fără vechime
Înscrierea la examenul de admitere pentru stagiul de expert contabil sau contabil autorizat se poate face doar în baza diplomei de studii economice universitare sau medii, după caz, fără a mai fi condiţionată de vechimea de cel puţin trei ani, potrivit proiectului unei hotărâri de guvern. În schimb, devine obligatoriu, după promovarea examenului, un stagiu de trei ani sub controlul Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, informează NewsIn. Examenul este organizat de CECAR, cu avizul Ministerului Economiei şi Finanţelor, o dată sau, în mod excepţional, de două ori pe an. Pentru a se înscrie la examen, candidaţii trebuie să aibă studii economice universitare pentru profesia de expert contabil sau studii medii economice pentru cea de contabil autorizat, să prezinte un certificat medical, precum şi cazierul judiciar la zi.
NewsIn

Sesizare penală de la Garda Financiară
Administratorul unei societăţi din Târgu Jiu va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Comisarul- şef al Gărzii Financiare Gorj, Traian Iana, a spus că sesizarea a venit de la reprezentanţii Gărzii Financiare Vrancea. „Am primit o sesizare de la colegii din Vrancea cu privire la o firmă din Gorj, care a emis mai multe facturi fictive. Este vorba despre o firmă care are ca obiect de activitate comerţul şi intermedieri. A emis facturi cu sume mici, care să fie achitate cu bani gheaţă, însă facturile s-au dovedit a fi false. Am întocmit act de sesizare penală împotriva administratorului firmei“, a declarat Traian Iana. Acesta a adăugat că administratorul cu pricina urmează să mai fie cercetat şi pentru sustragerea de la control şi de la plata impozitelor şi taxelor datorate statului, pe lângă utilizarea nelegală a documentelor fiscale, prejudiciul constatat fiind de 49 de milioane de lei vechi.
Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS