13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimii paşi ai unei afaceri

Primii paşi ai unei afaceri

Începutul unei afaceri este întotdeauna greoi şi deasupra lui planează un semn de întrebare şi o uşoară nesiguranţă a micului întreprinzător. Înainte de a porni la drum, specialiştii vă sfătuiesc să fiţi cât mai organizaţi.

 

 

Potrivit www.eqmoney.com, persoanele, dar care nu au nici cea mai mică idee de unde ar trebui să înceapă, ar trebui să urmeze câteva etape. Primul pas propus de specialişti constă în organizare. „Ţineţi o agendă în care să notaţi întâlnirile, lucrurile pe care le aveţi de făcut, telefoanele pe care le aveţi de dat, comisioanele şi cumpărăturile pe care trebuie să le faceţi. Stabiliţi apoi un program de muncă, astfel încât să nu fiţi distraşi“, notează site-ul mai sus-menţionat.

 

Investiţia iniţială trebuie să fie din bani proprii

 

Alt pas propus de specialişti este alegerea tipului de afacere (în acest sens, vi se recomandă să faceţi o listă cu ceea ce v-ar plăcea să faceţi, cu munca pe care o prestaţi, specializarea şi experienţele de voluntariat avute). O dată stabilit domeniul de activitate în care urmează să vă lansaţi, trebuie să alegeţi o formă legală a afacerii dumneavoastră, precum şi modul iniţial de finanţare (bani proprii, împrumut). Potrivit site-ului www.eqmoney.com, dacă este posibil, cea mai bună variantă este aceea a unei afaceri mici, dar folosind propriile economii. Pentru parcurgerea acestor paşi, dacă nu vă permiteţi să angajaţi specialişti care să se ocupe de toate problemele şi/sau dacă doriţi să reduceţi pe cât posibil cheltuielile, trebuie să adunaţi informaţii despre particularităţile fiecărei afaceri care vă interesează, precum şi informaţii de bază despre începuturile unei afaceri.

 

Ce dă identitate unei afaceri

 

În plus, nu trebuie să uitaţi de stabilirea unei identităţi a afacerii – alegerea şi înregistrarea numelui firmei (trebuie să verificaţi dacă numele respectiv mai este folosit de altă firmă), alegerea adresei şi a numărului de telefon al societăţii, a cărţilor de vizită, a broşurilor sau a oricărui alt element care vă poate ajuta să vă personalizaţi afacerea. Potrivit homebusiness.about.com, pentru stabilirea identităţii afacerii trebuie să aveţi în vedere şi realizarea unui web-site.

Înainte de a vă lansa efectiv pe piaţă, nu uitaţi să întocmiţi un plan de afacere. „Un plan bun de afacere ar trebui să includă o descriere a ceea ce vindeţi, care sunt potenţialii cumpărători, cum plănuiţi să vă faceţi cunoscuţi şi de câţi bani aveţi nevoie pentru a începe afacerea respectivă“, explică specialiştii www.eqmoney.com. Aceştia vă sfătuiesc să aveţi în vedere şi punerea la punct a unui sistem care să vă permită să vă ţineţi contabilitatea. În plus, nu ignoraţi nici procesul de alegere a băncii cu care urmează să colaboraţi şi nici pe cel de obţinere a licenţelor necesare să vă desfăşuraţi activitatea.

 

Modalităţi pentru a vă controla şi îmbunătăţi eficacitatea

 

O dată ce aţi reuşit să vă puneţi afacerea pe picioare, trebuie să vă preocupaţi permanent de ea. Pentru a face faţă, trebuie să aveţi lucrurile sub control şi să vă îmbunătăţiţi eficacitatea. În acest sens, specialiştii www.ejobs.ro vă recomandă să ţineţi un jurnal în care să continuaţi să vă programaţi sarcinile şi să vă ţineţi de ele aşa cum aţi face-o dacă aţi avea programată o şedinţă cu cineva. Alt sfat dat de aceştia este şi acela de a vă planifica timpul cât mai bine.

„Acest lucru înseamnă nu numai să ţii o evidenţă a şedinţelor şi a programărilor, ci şi să-ţi aduci aminte să-şi rezervi timp pentru tine şi pentru sarcinile pe care ţi-ai propus să le îndeplineşti“, notează www.ejobs.ro. Trebuie să vă organizaţi totul – de la propria viaţă la dosarele din birouri. Mai mult decât atât, pentru a deveni eficienţi, învăţaţi să vă planificaţi convorbirile telefonice, să vă selectaţi cu grijă întâlnirile la care participaţi şi să fiţi egoist. „Fii egoist, dar amabil în acelaşi timp! Spune-le că eşti prea ocupat. Spune-le că nu poţi. Spune-le că-i vei căuta mai târziu. Spune-le nu, cu amabilitate“, spun specialiştii www.ejobs.ro.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS