10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPodul de la Calafat, în ceaţă

Podul de la Calafat, în ceaţă

Deşi partenerii bulgari în construirea podului de peste Dunăre Calafat – Vidin au inaugurat deschiderea lucrărilor la începutul lunii mai, pe malul românesc nu s-a mişat nimic până acum. Nici măcar terenurile pe care ar trebui realizate legăturile rutiere şi feroviare nu au fost expropriate. Statul român trebuie să exproprieze 42,6 hectare de teren de la piciorul podului, pentru infrastructura rutieră şi feroviară, acesta fiind încă în proprietatea a aproximativ 130 de persoane. Autorităţile locale din Calafat au explicat că până în prezent nu s-a făcut nimic concret, singurul lucru sigur fiind acela că lucrările în partea românească vor începe în primăvara anului viitor.

„Până acum nu s-a făcut nimic concret. Cele aproximativ 130 de persoane care deţin terenuri în acea zonă au fost identificate şi anunţate până acum, însă nu s-a stabilit un preţ al terenurilor sau când acestea vor fi cumpărate“, a declarat viceprimarul Calafatului, Dorinel Trăistaru.

Podul Calafat – Vidin va avea o lungime de 1.971 de metri şi va cuprinde o şosea cu câte două benzi pe sens şi o linie feroviară. Proiectul va costa în total 236 de milioane de euro, fondurile fiind asigurate prin programele ISPA ale Uniunii Europene, de la Banca Europeană de Investiţii şi alte instituţii financiare internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS