16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCJ primeşte pământuri de 77 de milioane de euro

CJ primeşte pământuri de 77 de milioane de euro

Terenurile au aparţinut Armatei până în urmă cu câţiva ani. CJ Dolj vrea ca în zonă să facă investiţii în infrastructură cu fonduri europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ieri că a obţinut avizul favorabil al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) pentru preluarea de către administraţia judeţeană a 256 de hectare de teren ce a aparţinut unităţii militare de lângă Aeroportul Internaţional Craiova.

„Am discutat astăzi (ieri – n.r.) cu un reprezentant al MApN, care mi-a spus că propunerea noastră de preluare a primit avizul favorabil din partea ministerului. Documentele mai trebuie semnate de câteva ministere, dar MApN este de acord“, a afirmat Prioteasa.

 

Curse low-cost spre Spania

 

Terenurile Armatei sunt vizate de mai multă vreme de CJ Dolj, care ar accepta şi varianta administrării. Unul dintre primele proiecte pe care le vizează CJ Dolj după preluarea terenurilor constă în lărgirea pistei aeroportului, în condiţiile în care mai multe companii vor s-o folosească. În viitorul apropiat, de pe aeroport vor decola avioane tip cargo şi o cursă low-cost pentru Spania, a mai spus Prioteasa. „Mai ales în ceea ce priveşte avioanele de marfă, avem nevoie de mai mult spaţiu. În consecinţă, vizăm prelungirea pistei cu cel puţin 500 de metri. Numai stratul de asfalt la pistă ne costă circa două milioane de euro. Sperăm să atragem finanţare din fondurile structurale pentru ce avem nevoie“, a afirmat preşedintele CJ Dolj. Fie că le primeşte în proprietate sau în administrare, terenurile respective valorează foarte mulţi bani. „În zona respectivă, preţurile nu sunt uniforme. Depinde de aşezarea lor, dar şi de suprafaţa care se vinde. Spre exemplu, la strada de acces spre cazarmă, terenul valorează 20-30 de euro metrul pătrat, în timp ce la centura ocolitoare a oraşului acesta valorează 40 de euro metrul pătrat“, a precizat Teodor Popescu, directorul agenţiei imobiliare Dorcas. La un preţ mediu de 30 de euro pe metrul pătrat, terenurile în cauză valorează pe piaţă aproape 77 de milioane de euro, adică peste 2.300 de miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII