6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

PD cere stabilirea datei euroalegerilor
Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a cerut ieri guvernului, în numele demo-craţilor, să stabilească data alegerilor pentru Parlamentul European (PE), afirmând, totodată, că „sunt voci“ potrivit cărora la Bruxelles se încearcă amâna-rea scrutinului o dată cu alegerile locale, informează NewsIn. „Cerem guvernului să înceapă negocierile cu partidele politice pentru stabilirea datei alegerilor pentru Parlamentul European şi să demareze o campanie de informare a popu-laţiei în ceea ce priveşte problematica europeană“, a declarat Videanu, subliniind că alegerile pentru PE ar trebui organizate „cât mai repede cu putinţă“, de preferat, la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie.

Geoană îi dă dreptate lui Băsescu
După ce şi-a însuşit pater-nitatea legii privind majorarea pensiilor, liderul PSD, Mircea Geoană, a trecut în tabăra scepticilor în această privinţă, solicitându-i premierului Tăriceanu să indice sursele de finanţare pentru pensii. „Mi se pare nefiresc ca, pe de o parte, guvernul să spună că există resurse pentru legea pensiilor şi, pe de altă parte, un personaj important şi influent cum e un secretar de stat ca Sebastian Vlădescu să spună contrariul. Cred că ar fi bine ca premierul Tăriceanu să-şi cheme la ordine miniştrii şi să reconfirme sursele de finanţare“, a spus ieri Mircea Geoană.

PLD amână prezentarea listei candidaţilor pentru PE
Preşedintele PLD, Theodor Stolojan, a anunţat ieri că lista candidaţilor liberal-democraţi pentru alegerile europarlamentare urmează să fie analizată de Coaliţia pentru un Parlament Curat şi va fi validată în şedinţa Delegaţiei Permanente a formaţiunii din 17 august. Stolojan, citat de Mediafax, a declarat că lista cu cei 31 de candidaţi PLD, plus zece rezerve, pentru alegerile europarlamentare, a fost transmisă, în cea mai mare parte, Coaliţiei pentru un Parla-ment Curat, care va verifica dacă persoanele înscrise pe această listă îndeplinesc crite-riile de eligibilitate pentru a participa la scrutin.

Ordonanţe de guvern, în domenii fără abilitare
Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ieri că guvernul emite ordonanţe în domenii în care nu a fost abilitat, stabilind salariile inspectorilor guvernamentali, măsură din domeniul relaţiilor de muncă. „Guvernul era abilitat să adopte măsuri financiare fiscal-bugetare, dar salarizarea inspectorilor guver-namentali nu ţine de fiscalitate, ci de relaţiile de muncă“, a precizat Adriean Videanu, citat de NewsIn. Pe de altă parte, el a spus că liderii democraţi nu au discutat cu prefecţii foşti membri PD înlocuiţi în funcţie de guvern pentru că aceştia nu mai fac parte din partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS