17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Nokia N76

Nokia a intrat în cursa pentru câştigarea titulaturii de cel mai subţire telefon, prin introducerea modelului N76. Fără să vrei, acesta te face să te gândeşti la faimosul Motorola RAZR. Spre deosebire de acesta, N76 a fost echipat cu dotări de ultimă generaţie şi rulează sistemul de operare Symbian OS 9.2, S60 rel. 3.1.

N76 este un quad-band în format „clamshell“ (cu clapetă) care face o figură frumoasă în rândul telefoanelor subţiri, având numai 13,7 mm grosime (dimensiunile sunt 106,5x52x13,7 mm) şi cântărind 115 grame. La capitolul multimedia, am reţinut camera de 2 megapixeli cu zoom digital, radioul FM şi playerul care suportă o gamă variată de formate (Windows DRM, MP3, WAV, MIDI, M4A, AAC, eAAC+ şi fişiere WMA). În ceea ce priveşte camera foto, aceasta are bliţ încorporat şi, de asemenea, există posibilitatea de a face capturi video în format QVGA, iar fotografiile pot fi descărcate pe calculator. Ecranul telefonului este un QVGA de 320×240 pixeli, cu 16 milioane de culori, iar ecranul exterior, de pe clapetă, este un TFT de 160×128 pixeli, cu 262 de mii de culori. Un jack situat în partea superioară a telefonului îţi permite să asculţi muzică la căşti. Telefonul are o memorie internă de 26 Mb, dar poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie MicroSD de până la 2 Gb. Nokia N76 este un smartphone echipat cu software Symbian S60 3rd Edition. Asta înseamnă, printre altele, că poţi vizualiza documente Office şi PDF şi îţi poţi administra e-mailurile (prin protocoale SMTP, IMAP4 şi POP3). Telefonul dispune de Bluetooth 2.0 şi port miniUSB. Acumulatorul Li-Ion permite convorbirea timp de două ore şi 45 de minute şi un timp de aşteptare de până la 240 de ore. Cu N76, producătorul finlandez se adresează unui public care doreşte un plus de eleganţă o dată cu un telefon mobil cu grad mare de funcţionalitate şi o gamă bogată de aplicaţii.

 

Nokia, pe primul loc în topul vânzărilor de telefoane mobile

 

Nokia conduce detaşat segmentul producătorilor şi vânzătorilor de telefoane mobile, conform unui studiu efectuat în primul trimestru al anului 2007 de către AMR Research, informează www.arenait.net. La rândul lor, cei de la Nokia au făcut un studiu în legătură cu cât de apreciate sunt telefoanele lor şi, conform acestuia, în 2006 Nokia a vândut 347 de milioane de telefoane, echivalentul a 11-12 celulare în fiecare secundă. Aceste lucruri s-au tradus într-un profit de operare de aproape 5,5 miliarde de euro, cu vânzări în peste 160 de ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS