12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMediplus investeşte 900.000 de euro în depozitul de la Craiova

Mediplus investeşte 900.000 de euro în depozitul de la Craiova

Mediplus, cel mai mare distribuitor de medicamente din România şi parte a grupului farmaceutic A&D Pharma, anunţă o investiţie de aproximativ 900.000 de euro în depozitul propriu de la Craiova. Cu o suprafaţă de 1.455 mp, depozitul Mediplus dispune de un sistem de climatizare modern, ce permite depozitarea produselor farmaceutice termosensibile, şi este dotat conform normelor europene de bună practică în distribuţie.

„Din Craiova, Mediplus va deservi 244 de farmacii din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Olt, procesând lunar, în medie, 20.400 de facturi. Lucrările au început anul trecut, în octombrie, iar depozitul a devenit funcţional la mijlocul lunii martie. Acesta ne va permite să păstrăm un control permanent asupra standardelor de calitate pe care Mediplus, ca lider pe piaţa de distribuţie a medicamentelor, şi le impune atât în Craiova, cât şi în toate celelalte judeţe deservite“, a spus Vivian Diaconescu, director general la Mediplus.

La Craiova, 77 de angajaţi asigură buna funcţionare a depozitului. Aceştia procesează zilnic peste 73.000 de produse farmaceutice. Pentru distribuirea medicamentelor, depozitul dispune de 11 maşini, o parte din acestea fiind dotate cu un sistem special de monitorizare a temperaturii produselor medicamentoase pe tot parcursul traseului, de la preluare şi până la livrarea acestora către clienţi.

„Depozitul de la Craiova este al nouălea pe care îl realizăm şi face parte din programul de investiţii de peste 12 milioane de euro lansat de Mediplus în 2004. Ne-am propus, prin aceste investiţii, să construim o reţea de depozite proprii standard pentru toate locaţiile Mediplus din ţară. Acest proiect face parte din planul general de acţiune pentru atingerea unui obiectiv strategic, acela de bună practică în distribuţie. Deşi normele europene de bună practică în distribuţie vor intra în vigoare anul viitor, Mediplus doreşte să fie cu un pas înaintea pieţei şi să-şi respecte promisiunile făcute către partenerii de afaceri“, a adăugat Vivian Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS