8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGunoaiele - o afacere profitabilă

Gunoaiele – o afacere profitabilă

ADRSV Oltenia a lansat „Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului privat al IMM în domeniul gestionării deşeurilor“, componentă a Programului PHARE 2005 – Coeziune Economică şi Socială. Pentru această componentă, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a lansat licitaţia deschisă la începutul lunii iulie.
Obiectivul general al Schemei de Granturi „Gestionarea deşeurilor pentru IMM-uri“ este acela de a oferi asistenţă financiară IMM-urilor care acţionează direct în sectorul privind gestionarea deşeurilor sau au un impact direct asupra sectorului de gestionare şi/sau de a trata deşeurile într-un mod corespunzător. Ministerul aşteaptă propuneri de proiecte pentru a susţine dezvoltarea  activităţilor de gestionare a deşeurilor din partea IMM. Bugetul disponibil pentru regiunea Sud-Vest Oltenia în cadrul licitaţiei lansate este de 1,08 milioane de euro din care 0,81 milioane de euro din fonduri PHARE şi 0,27 milioane euro de la stat. Valoarea finanţării nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsă între 50.000 şi 200.000 de euro pentru fiecare proiect.
Beneficiarii finanţării nerambursabile trebuie să contribuie cu cel puţin 50% în numerar, din bugetul proiectului. Finanţarea nerambursabilă nu poate depăşi 50% din valoarea totală a costurilor. Contribuţia în natură nu este eligibilă. Cererile de finanţare se depun la sediul ADR Oltenia până pe 7 septembrie 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS