16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJurişti plătiţi degeaba cu bani publici

Jurişti plătiţi degeaba cu bani publici

Municipalitatea din Bănie este apărată într-unul dintre cele mai grele procese ale sale de avocaţi plătiţi din bugetul local, fiindcă armata proprie de consilieri juridici este nu numai inutilă, dar şi dăunătoare.

Ultimul proces pe care Primăria Craiova l-a pierdut prin neprezentarea juriştilor săi a adus bugetului local un prejudiciu de aproape 15 miliarde de lei vechi. Cazul a fost făcut public chiar de primarul Craiovei, Antonie Solomon, care a luat în premieră o decizie radicală în privinţa unui funcţionar public: valiza! „La Direcţia de taxe şi impozite este o juristă care nici măcar nu s-a prezentat la un proces. Instanţa a decis în lipsa reprezentantului primăriei şi a dat câştig de cauză unei societăţi care ne datora 15 miliarde de lei vechi. I-am spus directorului de la Taxe şi Impozite s-o dea afară“, a declarat Antonie Solomon. Directorul de la Taxe, Ioan Văcariu, a confirmat că primarul i-a cerut să ia măsuri drastice cu una dintre subalternele sale şi pe bună dreptate. Consilierul juridic în cauză este Mioara Mădălina Oprea, acuzată în urmă cu două luni că a primit necuvenit timp de doi ani indemnizaţia de membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Termoficare, ea fiind în acelaşi timp funcţionar public. Mioara Oprea nu a putut fi contactată.

Prostia funcţionarilor, suportată de craioveni

Procesul dintre Primăria Craiova şi SC Cronos Impex SRL Craiova, fostul administrator al parcărilor cu plată din Bănie, este asistat din partea municipalităţii de un avocat din Alba Iulia, unde cele două părţi sunt chemate, a dezvăluit ieri primarul Craiovei, Antonie Solomon. El consideră că acest proces este prea greu pentru a fi lăsat pe mâna juriştilor primăriei, care l-au onorat până acum numai cu dezamăgiri. „Nu pot să mai risc să pierdem procese grele pe mâna juriştilor noştri. Acum ştim cam cât le poate pielea. Ba habar n-au, ba nu se duc la procese. Pentru procesul cu Cronos am angajat avocat din Alba Iulia, unde avem înfăţişarea“, a spus primarul Antonie Solomon. Menţionăm că SC Cronos Impex SRL a chemat în instanţă Consiliul Local Municipal Craiova pentru anularea hotărârii prin care administraţia din Bănie a reziliat unilateral un contract între părţi. Graţie acestui contract, SC Cronos Impex a perceput taxă de parcare pe străzile Craiovei din 2001 până în noiembrie 2006. La fel de speriat este primarul Craiovei şi de procesul în care este chemat de SC Eco Sud SRL, administratorul rampei ecologice de la Mofleni, care ar dori să le scoată craiovenilor din buzunare, pe calea judecăţii, 34 de euro pentru tona de gunoi depozitată la rampă. De ce mai sunt plătiţi cei 22 de jurişti ai primăriei din bani publici, Antonie Solomon n-a vrut să ne spună, dar a promis că va lua măsuri cu incompetenţii.

Şi fără jurist-şef

Direcţia juridică a primăriei nu mai are de câteva zile nici şef, fostul director, Camelia Nicola, transferându-se. Primarul Craiovei a afirmat că îl va numi pe unul dintre jurişti director cu delegaţie pâna la organizarea concursului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII