20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Turul lumii la bordul unei maşini alimentate cu energie solară

Un elveţian intenţionează să facă înconjurul lumii la bordul unei maşini alimentate exclusiv cu energie solară. După cum informează site-ul Yahoo!News, Louis Palmer speră să reuşească să parcurgă peste 50.000 de kilometri cu „taxiul său solar“. Încercarea sa se înscrie în cadrul unui proiect comun al Elveţiei şi Germaniei. Palmer a declarat că poate merge până la 100 de kilometri pe zi graţie panourilor solare cu o suprafaţă totală de şase metri pătraţi care acoperă maşina, concepută de societatea germană Q Cells.
„Louis Palmer va avea funcţia de ambasador. Va arăta că există alternative viabile pentru deplasare. Mijloacele de transport trebuie să înceteze să mai fie o problemă pentru încălzirea climei şi să devină o soluţie pentru combaterea acesteia“, a declarat ministrul german al mediului, Astrid Klug. Palmer, de 35 de ani, intenţionează să traverseze 50 de ţări în aproximativ 16 luni.

Un hoţ deghizat în arbore a jefuit o bancă

Un hoţ cu multă imaginaţie s-a deghizat în arbore pentru a jefui Citizen Bank din Manchester, New Hampshire. După cum informează Tgcom.it, James Coldwell, de 49 de ani, s-a gândit că este suficient să îşi acopere bustul şi capul cu frunze pentru a nu fi recunoscut. Însă lucrurile nu au stat tocmai aşa. El a fost recunoscut după imaginele înregistrate cu camera de supraveghere şi a fost imediat arestat. Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când Coldwell s-a adăpostit deghizat lângă un tufiş pentru a aştepta să se deschidă banca. O dată intrat, Coldwell a reuşit să obţină banii fără a arăta nici o armă, după care a plecat convins că „a dat lovitura“. Planul său a eşuat din cauza unei camere de filmat. Mai mulţi cetăţeni uimiţi de omul-copac au participat la recunoaştere, la final ei reuşind să afle identitatea hoţului.

Muzica pop – un afrodiziac pentru suflet

Muzica pop ne ajută să ne îndrăgostim. După cum informează Libero.it, cel puţin aşa rezultă dintr-un studiu realizat în Danemarca, în care s-a analizat raportul între muzică şi psihic. Potrivit specialiştilor, individul este influenţat de pasajele melodice, de instrumentaţie şi de ritmul muzicii pop, care provoacă secreţii de dopamină, hormonul dorinţei. În plus, muzica pop ne face să ne simţim  trişti şi dornici să avem pe cineva alături.

Verighetă din aur cu 107 diamante pentru Eva Longoria

Deşi de la nunta Evei Longoria cu Tony Parker au trecut deja câteva zile, presa continuă să dezvăluie amănunte picante din timpul ceremoniei. Potrivit unuia dintre invitaţi, Eva i-a jurat iubire lui Tony în franceză, iar Tony, în limba engleză. Unul dintre principalele puncte de atracţie ale ceremoniei au fost verighetele semnate „Piaget Possession“, purtate de cei doi miri. Verigheta Evei, din aur de 18K, a fost încrustată cu 107 diamante. Parker a avut o verighetă asortată cu a miresei, însă fără diamante. De menţionat că domnişoarele de onoare au primit ca amintire din partea miresei câte o brăţară din aur de 18K, cu perlă în interior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII