7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHaine cu preţuri de vară

Haine cu preţuri de vară

Reprezentanţele marilor firme de haine şi încălţăminte, dar şi magazinele mai mici din Craiova au trecut de câteva zile la oferte de sezon, promoţionale, aplicând reduceri semnificative. Astfel, rochia la care v-aţi uitat luni bune, dar la care nu aţi îndrăznit să visaţi că va fi a dumneavoastră, are acum un preţ rezonabil.

Suntem de-abia la jumătatea lunii iulie, dar magazinele şi reprezentanţele de haine şi încălţăminte care se respectă au afişat mari reduceri de preţuri pentru a nu rămâne cu marfa de sezon pe rafturi, iar comercianţii încep goana pentru aprovizionarea cu colecţiile de toamnă-iarnă. Deşi vânzările de soldare, conform legislaţiei în vigoare, se pot derula doar în anumite perioade ale anului – vara începând cu 1 august -, vitrinele magazinelor au fost împânzite cu afişe mari care anunţă reduceri de până la 60%. „A devenit deja un obicei ca în anumite perioade ale anului să scoatem pentru clienţii noştri fideli oferte promoţionale care aduc cu ele reduceri semnificative, preţuri la jumătate din valoarea iniţială a produsului scos la vânzare. Am redus preţul la rochii şi cămăşi, dar şi la bijuterii şi accesorii“, a spus Nicoleta Marcu, una dintre vânzătoarele unui magazin craiovean în care „ofertele promoţionale“ sunt în toi.

 

Reducerile de 60%, uneori nesemnificative

 

În ciuda „ofertelor“ apărute în magazinele craiovene, cumpărătorii sunt puţini deoarece, deşi reduse cu 30 sau chiar 60%, preţurile articolelor vestimentare sunt în continuare destul de piperate. Adaosul comercial practicat de unele magazine este deseori mult mai mare de 100 %, iar comercianţii, chiar dacă reduc preţurile, sunt în câştig. Există însă şi reprezentanţe mari de haine în care ofertele promoţionale sunt vizibile la buzunar, pantaloni, fuste, rochii, articole sportive putând fi achiziţionate în aceste zile cu 30 sau 15 lei în loc de 100. „Aştept reducerile şi ofertele promoţionale, deoarece numai în astfel de perioade îmi permit să îmi cumpăr câte ceva. Acum, cu 100 de lei mi-am putut cumpăra o rochie, opincuţe şi chiar o pereche de papuci de plajă. Din păcate, sunt magazine unde nici măcar în perioada reducerilor nu-ţi permiţi să cumperi“, a spus Mădălina Vrancea, de 29 de ani, din Craiova.

 

Depuneţi înştiinţare că vreţi să practicaţi reduceri

 

Reprezentanţii Primăriei Craiova au specificat că, potrivit Legii nr. 650/2002, există doar două perioade legale în care comercianţii pot scăpa de marfa demodată, ieftinind-o: 15 ianuarie – 15 aprilie, respectiv 1 august – 31 octombrie. Începând cu 15 iulie, agenţii economici ce doresc să practice reduceri în luna august pot depune cereri la Primăria Craiova. „Cu o lună înainte de practicarea reducerilor, comercianţii sunt obligaţi să îşi facă inventarul la stoc, să-şi plătească toţi furnizorii. Reduceri propriu-zise sunt admise doar 45 de zile pe an, în rest comercianţii practică oferte promoţionale. Deja ne aşteptăm să primim foarte multe cereri pentru practicarea reducerilor sau lichidării de stoc“, a menţionat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

Firmele care practică reduceri, dar care nu au depus cererea pentru anunţarea acestora sau nu au în vitrine afişe care să anunţe reducerile vor fi sancţionate de către reprezentanţii Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS