21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCrescătorii de porci fentează legea

Crescătorii de porci fentează legea

Doljenii sunt încă adepţii vânzării porcilor la colţul străzii, aceasta este concluzia inspectorilor Direcţiei Sanitar – Veterinare (DSV). Fenomenul continuă să ia amploare, deşi, în urma controalelor efectuate în judeţ, specialiştii au informat proprietarii acestor animale în legătură cu condiţiile comercializării lor. Nu toţi au înţeles însă că unde-i lege nu-i tocmeală şi, drept urmare, s-au aşezat cu purceii la vânzare pe marginea drumului. Pentru a nu-i lăsa să scape nepedepsiţi, inspectorii au aplicat amenzi care au ajuns şi la 1.000 de lei, numai în ultima săptămână fiind date zece sancţiuni.

„Deşi am intrat în Uniunea Europeană, oamenii nu şi-au schimbat mentalitatea. Va mai trece un timp până când vor respecta legislaţia actuală. Până atunci trebuie să-i învăţăm în ce regim trebuie să-şi crească animalele“, a declarat Andrei Butaru, directorul DSV Dolj.

Potrivit prevederilor legislative, doljenii care deţin cel mult trei porci nu au voie să-i comercializeze, fiind destinaţi în exclusivitate consumului în familie. Crescătorii care au între patru şi 20 de porci pot să vândă animalele, însă doar pe raza localităţii în care domiciliază. În schimb, doljenii care vor să facă o afacere în acest domeniu trebuie să aibă peste 21 de porci şi să se înregistreze.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare a porcilor, Butaru a menţionat că aceasta a fost realizată în proporţie de 90%.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII